Polentatorta, azaz az E31
Ha már van E80, miért ne lehetne E31 is? A tortát szemrevételezés után megszegtük és jóízűen bevágtunk belőle fejenként egy-egy tisztes szeletet. Finom, kicsit morzsálós állagú tészta, harmónikus ízekkel.
Áfonyás csokoládés polentatorta
25 dkg tejcsokoládé
5 tojás
10 dkg szárított áfonya
9 dkg liszt
22 dkg dió
15 dkg cukor
1 narancs reszelt héja
7,5 dkg polenta
1 dl forró víz
A polentát a forró vízzel leöntöm, elkeverem és állni hagyom néhány percig. A tojásokat szétválasztom. A sárgáját habosra keverem a cukorral, ebbe öntöm a darált diót, a lisztet. Gőz felett megolvasztom a csokoládét, ezt is a masszához adom. A polentát hozzákeverem és végezetül egy narancs héját is belereszelem.
A sütőt 190 fokra hevítem, a tojásfehérjéket kemény habbá verem, majd óvatos mozdulatokkal összekeverem a masszához.
Zsírozott, lisztezett tortafomában sütöm. Tűpróbáig (cca. 40-45 perc).