You are here: Home > Élet dolgai > A mindennapok bajnokai

A mindennapok bajnokai

Az idei év bővelkedik a kiemelkedő sporteseményekben, amelynek egy részéről a világ egésze tudósít, egy része azonban sok esetben – teljesen méltatlanul – elsikkad. Az olimpiát követően megrendezésre kerülő paralimpia pont ilyen, holott ennek az eseménynek kellene a lehető legnagyobbat „szólnia”, hiszen ha valahol emberfeletti teljesítményt nyújtanak a sportolók, akkor az pont ez a verseny. Ezért is külön öröm, amikor világcégek állnak a paralimpiai sportolók mellé/mögé és a saját eszközeikkel mindent megtesznek azért, hogy láthatóvá tegyék a mindennapok bajnokait. A Procter&Gamble például különleges partnerséget kötött most a Magyar Paralimpiai Bizottsággal és Hajmási Éva paralimpikonnal, ami a cég életében annyi újdonságot jelent, hogy immár a magyar sportolókra is koncentrál, hiszen nemzetközi színtéren több mint egy évtizede aktív támogatója nem csak az olimpiai, hanem a paralimpiai játékoknak is. A most létrejött együttműködés keretein belül a vállalat a magyar paralimpikonok fizioterápiás kezelését támogatja, amihez a magunk módján, vásárlásaink során mi is hozzájárulhatunk!

para1_v

A hazai paralimpiai sportolók az elmúlt években rendkívül figyelemreméltó teljesítményt nyújtottak. A jelenlegi adatok szerint az idei párizsi paralimpiai játékokon várhatóan 4400 sportoló vesz majd részt különböző sportágakban. Hazánknak közel 500 regisztrált parasportolója van, akik több mint 30 sportágban versenyeznek hazánk színeiben. A kvalifikációk ugyan több sportágban még tartanak, de a mai napig a Magyar Paralimpiai Csapat versenyzői 10 sportágban összesen 30 kvótát gyűjtöttek, így várhatóan 40-45 fő körüli magyar sportoló jut ki a XVII. Paralimpiai Játékokra, amelyet 2024. augusztus 28. és szeptember 8. között rendeznek Párizsban.

A P&G most a magyar paralimpikonok fizioterápiás kezeléseit támogatja. A fizioterápia létfontosságú a paralimpiai sportolók számára, segítséget jelent a teljesítmény fokozásában, segít a sérülések megelőzésében, illetve elősegíti a gyorsabb gyógyulást, regenerálódást. A célzott gyakorlatok és rehabilitációs technikák révén a fizioterápia segíti a mobilitás, az erő és az állóképesség fenntartását és annak javítását, ami elengedhetetlen az ilyen magas szintű versenyzés esetében, és akkor még nem esett szó a verseny utáni felépülésről, illetve a sportolók hosszú távú egészségének és jóllétének megőrzéséről, hogy akár négy vagy nyolc év múlva is találkozhassunk velük a következő paralimpiai játékokon. A most életre hívott program nagykövete természtesen szintén paralimpiai versenyző, nem is akármilyen: Hajmási Éva, paralimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és hatszoros Európa-bajnok tőr- és kardvívó.

para2_v

„Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékok évében a Procter&Gamble a paralimpikonok fizioterápiás kezeléseit támogatja, és én lehetek ennek a fantasztikus kampánynak az arca és közvetítője – mondta el Hajmási Éva az együttműködésről. – Én, mint élsportoló, a szakmai vívóedzések mellett elengedhetetlennek tartom a prevenciót és a jó kondíciót, a kiegészítők fontos elemei a felkészülésemnek. Állóképesség- és gyorsaságfejlesztő, erősítő edzésekre járok heti kétszer, amelyek során manuálterapeuta segíti az erőnlétemet. Emellett heti egy masszázst iktatok be a regenerációért, illetve mindent bevetek, hogy a testi képességeim mellett lelki szinten is a legjobbat hozzam ki magamból.”

A kezelés holisztikus szemlélet szerint zajlik, ennek köszönhetően a fizikai síkon túl a terapeuták pszichológiai támogatást is nyújtanak, segítve a sportolókat, hogy megbirkózzanak az edzések és a versenyzés okozta nyomással.

„A Bizottságnál fontosnak tartjuk a paralimpiai mozgalom eszméinek népszerűsítését, a mozgáskorlátozott sportolók esélyegyenlőségének, integrációjának és elfogadásának biztosítását, ezért minden ilyen kezdeményezésnek nagyon örülünk. Alapvetően minden sportoló számára fontos a megfelelő egészségügyi kezelés és terápia, ám a parasportolók esetében ez hatványozottan így van.” – vallja Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

„Ahogy a Bizottságnak is, nekünk is célunk, hogy rávilágítsunk a paralimpiai sportolók figyelemre méltó tehetségére, és az ő teljesítményükkel, kitartásukkal, bátorságukkal szeretnénk motiválni mindenkit a sport mellett arra is, hogy merjék megragadni a lehetőségeket az életben, hiszen ők a legjobb bizonyíték arra, hogy nem létezik lehetetlen. – tette hozzá Montague-Katus Adrienn, a Procter&Gamble vásárlói marketing igazgatója. – Ma, a Párizs 2024 olimpiai és paralimpiai játékokhoz közeledve elindítjuk „A Mindennapok Bajnokai” nevű kampányunkat, amelynek során termékeink és fogyasztóink segítségével mindannyian hozzájárulhatunk a parasportolók fizioterápiás kezeléseihez.”

para3_v

S hogy hogyan is működik a program? A vállalat eddigi egyik legnagyobb kampánya során az ország szinte valamennyi kiskereskedelmi hálózatában, üzletében megtalálható összes P&G márka megvásárlása után adományt juttat a Bizottságnak a paralimpiai sportolók fizioterápiás kezelésére. Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy az elkövetkező 2,5 hónap során bárki, aki a megjelölt üzletekben és időszakokban Ariel, Lenor, Gillette, Jar, Pampers, Always, Pantene, H&S vagy bármilyen egyéb P&G terméket vásárol, azzal a paralimpiai sportolókat segíti.

Az anyagi segítség mellett a nagyobb láthatóság és támogatás révén a vállalat abban is bízik, hogy a paralimpikonok inspiráló teljesítményei motivációt nyújthatnak más hasonló helyzetben lévő embernek, és példát mutathatnak, hogy a sport mindenkié.

„Az olimpiai és paralimpiai sportolók évtizedes támogatójaként inspirál bennünket a lendületük és az elkötelezettségük, hogy mindig a legjobbat nyújtsák. Minden egyes nap beleadják a maximumot, hogy a lehető legjobbak legyenek. Ugyanígy termékeink minőségére és teljesítményére is büszkék vagyunk, hiszen a sportolók kitartása és kemény munkája ihlet bennünket arra, hogy mi is a legmagasabb színvonalat próbáljuk meg elérni. Tudjuk, hogy a csúcsteljesítményt a mindennapi kemény munka és odaadás hozza el, amelyet a paralimpikonok és mi is beleteszünk a legjobb eredmények elérése reményében” – tette hozzá Montague-Katus Adrienn.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.