You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról, Utazás > TRIBE Stadium Budapest

TRIBE Stadium Budapest

A belvárosi szállodákon kívül is van élet – ez üzeni a TRIBE, amely a stadionok tőszomszédságában kínál nem csak magas színvonalú szállásokat, hanem olyan éttermi minőséget, amire a korábban hivatkozott belvárosban sem mindig könnyű rábukkanni.

A Wing irodaépületében bő fél évvel ezelőtt nyitott ibis/TRIBE emeletekből álló szálloda koncepciója a magyar piacon egészen újszerű, nem különálló épületen kapott helyt a szálloda, hanem a funkciókat jól elkülönítő, mégis egységes modellben született meg a TRIBE, a TRIBE Table és az alig egy hónapja üzemelő Cloud IX skybar.

Az étterem igazán jó kezekben van. Maszarek Ottó nagyon jól szabott étlappal várja a vendégeket, amelyhez az alapkoncepciót, az ihletet a szállodalánc biztosította.

tribe6_v

A választható nemzetközi konyhák közül Ottó a kaliforniai gasztronómiai irányzatban látta meg a lehetőséget, hiszen itt a sokszínűséghez az Amerika, mint a nemzeti konyhák olvasztótégelye tézis mellett hozzátartoznak a földrajzi adottságok és a kaliforniaiak egészségtudatos szemlélete is. Így született meg az a szűknek tűnő, de mégis számos alapanyagot, stílust felvonultató, a vegánok, vegák számára is több lehetőséget tartogató étlap, amelynek minden egyes fogását hatalmas műgonddal készíti el a szállodai konyha személyzete. Asztaltársaságunk rögvest bizonyította is, hogy a sokszínűség gyönyörködtet, volt, akinek az előételek közül a klasszikus carpaccio vált be, volt, aki a finoman átértelmezett, avokádóval s eperrel kínált tonhal cevichében találta meg az ideális fogást és nem kevesen akadtak, akik a grillezett koktélparadicsommal megkoronázott, gazdag, jó konzisztenciájú fetakrémmel kötöttek barátságot.

tribe8_v

A főfogásoknál is ez a fajta jóféle sokszínűség volt tetten érhető. A tépett vadhússal kínált pappardelle mellett fekete kagylóval, polippal gazdagított, kenyérrel kínált cioppino került terítékre, volt, aki ördöghalat választott.

tribe5_v

Elém pedig egy mediumra sütött rib eye steak került cayenne borssal tüzesített texasi stílusú fűszervajjal, hibátlanul elkészítve. Izgalmas és a sertéshús édességére remekül reflektáló fogás lett az amarena meggyel kínált sült császárhús.

tribe7_v

A desszertválaszték ugyan nem széles, de a ház cukrászatában készülő tételek közül így is nehéz választani. A kávéhangsúlyos, alaposan megreformált tiramisu mellett könnyű, rezgős sajtkrémből álló sajttorta valamint whiskeyvel és cseresznyével ízesített joghurt közül lehet választani.

tribe3_v

S akkor még nem említettük a szezonálisan elérhető tökmagos és szarvasgombával ízesített, gyümölcsös házi jégkrémeket.

tribe2_v

A TRIBE Table tágas terei, kellemes, szellős atmoszférájú, elegáns, de nem rideg enteriőrje csak arra vár, hogy megérkezzünk, remek konyhai csapata pedig elkápráztathasson minket a kaliforniai gasztronómiából vett, ihletett fogások legjavával.

tribe1_v

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.