Klasszikus magyar desszertek ihlette kávés italok – Így várja a Nespresso a húsvétot!
Az ünnepi ebéd vagy vacsora után jól jönne egy édes levezetés, egy kis desszerthangulat, na meg persze egy jó kávé? Akkor ezeket a kávés italokat pont Neked állította össze a Nespresso, pontosabban Márkosi Balázs kávénagykövet.
Máglyarakás latte
Hozzávalók:
1 db Nespresso Vertuo Barista Creations Golden Caramel kávékapszula (80 ml)
100 ml barista zabital vagy tej
őrölt fahéj
2 teáskanál almapüré vagy almakompót
keksz vagy pirított kalács a tálaláshoz
Elkészítés:
- Tegyünk 2 kanál édes almapürét vagy almakompótot egy átlátszó pohár aljába. Szórjunk rá ízlés szerint őrölt fahéjat.
- Tejhabosítóval habosítsuk fel a zabitalt vagy tejet, majd töltsük a pohárba.
- Készítsünk el 80 ml Nespresso Vertuo Barista Creations Golden Caramel kávét a „Kávékészítési mód receptekhez” funkcióval (a Vertuo Next vagy a Vertuo Pop készüléken nyomjuk meg kétszer a kávé gombot, amíg kéken nem kezd világítani).
- A hab tetejét díszítsük fahéjszórással, a kávés italunk mellé kínáljuk vajas kekszet vagy zabkekszet.
Tipp: Ha igazán autentikusan szeretnénk elkészíteni a receptet, akkor keksz helyett kínáljunk mellé egy szeletnyi pirított kalácsot.
Hűsító Házikrémes latte
Hozzávalók:
1 db Nespresso Barista Creations Vertuo Sweet Vanilla kávékapszula (80 ml)
2 db nagyméretű jégkocka (egyenként 30 g)
100 ml vaníliás szójaital vagy vaníliás tej
édes ostyalap vagy sült leveles tésztalap a díszítéshez
porcukor a díszítéshez
Elkészítés:
- Tegyünk 2 db jégkockát egy átlátszó pohárba.
- 100 ml vaníliás szójaitalból vagy vaníliás tejből készítsünk hideg tejhabot, majd töltsük a pohárba.
- A „Kávékészítési mód receptekhez” funkcióval (a Vertuo Next vagy a Vertuo Pop készüléken nyomjuk meg kétszer a kávé gombot, amíg kéken nem kezd világítani) készítsünk 80 ml Nespresso Vertuo Sweet Vanilla kávét a tejhab tetejére.
- Helyezzünk az ital tetejére egy édes ostyalapot vagy vékonyra nyújtott, majd megsütött leveles tésztalapot és díszítsük porcukorral.
Somlói galuska desszertkávé
Hozzávalók:
1 db Nespresso Vertuo Barista Creations Rich Chocolate kávékapszula (80 ml)
10 ml csokoládészósz
1 db nagyméretű jégkocka (30 g)
tejszínhab
darált dió a tetejére
rumos mazsola a tetejére
Elkészítés:
- Egy közepes csészébe tegyünk egy kevés csokoládészószt, majd helyezzünk 1 db jégkockát is.
- Készítsünk el 80 ml Nespresso Vertuo Rich Chocolate kávét a „Kávékészítési mód receptekhez” funkcióval (a Vertuo Next vagy a Vertuo Pop készüléken nyomjuk meg kétszer a kávé gombot, amíg kéken nem kezd világítani), majd öntsük a jégre.
- Kanalazzunk vagy fújjunk tejszínhabot az kávé tetejére.
- A kávés italunk tetejét szórjuk meg darált dióval, díszítsük lecsepegtetett rumos mazsolával és egy kevés csokoládészósszal.