You are here: Home > Édes élet > Klasszikus magyar desszertek ihlette kávés italok – Így várja a Nespresso a húsvétot!

Klasszikus magyar desszertek ihlette kávés italok – Így várja a Nespresso a húsvétot!

Az ünnepi ebéd vagy vacsora után jól jönne egy édes levezetés, egy kis desszerthangulat, na meg persze egy jó kávé? Akkor ezeket a kávés italokat pont Neked állította össze a Nespresso, pontosabban Márkosi Balázs kávénagykövet.

Máglyarakás latte 

Hozzávalók: 

1 db Nespresso Vertuo Barista Creations Golden Caramel kávékapszula (80 ml)

100 ml barista zabital vagy tej

őrölt fahéj

2 teáskanál almapüré vagy almakompót

keksz vagy pirított kalács a tálaláshoz 

Elkészítés:

  1. Tegyünk 2 kanál édes almapürét vagy almakompótot egy átlátszó pohár aljába. Szórjunk rá ízlés szerint őrölt fahéjat.
  2. Tejhabosítóval habosítsuk fel a zabitalt vagy tejet, majd töltsük a pohárba.
  3. Készítsünk el 80 ml Nespresso Vertuo Barista Creations Golden Caramel kávét a „Kávékészítési mód receptekhez” funkcióval (a Vertuo Next vagy a Vertuo Pop készüléken nyomjuk meg kétszer a kávé gombot, amíg kéken nem kezd világítani).
  4. A hab tetejét díszítsük fahéjszórással, a kávés italunk mellé kínáljuk vajas kekszet vagy zabkekszet.  

Tipp: Ha igazán autentikusan szeretnénk elkészíteni a receptet, akkor keksz helyett kínáljunk mellé egy szeletnyi pirított kalácsot. 

neshus3_v

Hűsító Házikrémes latte

Hozzávalók: 

1 db Nespresso Barista Creations Vertuo Sweet Vanilla kávékapszula (80 ml)

2 db nagyméretű jégkocka (egyenként 30 g)

100 ml vaníliás szójaital vagy vaníliás tej 

édes ostyalap vagy sült leveles tésztalap a díszítéshez 

porcukor a díszítéshez

Elkészítés:

  1. Tegyünk 2 db jégkockát egy átlátszó pohárba.
  2. 100 ml vaníliás szójaitalból vagy vaníliás tejből készítsünk hideg tejhabot, majd töltsük a pohárba.
  3. A „Kávékészítési mód receptekhez” funkcióval (a Vertuo Next vagy a Vertuo Pop készüléken nyomjuk meg kétszer a kávé gombot, amíg kéken nem kezd világítani) készítsünk 80 ml Nespresso Vertuo Sweet Vanilla kávét a tejhab tetejére.
  4. Helyezzünk az ital tetejére egy édes ostyalapot vagy vékonyra nyújtott, majd megsütött leveles tésztalapot és díszítsük porcukorral. 

neshus2_v

Somlói galuska desszertkávé 

Hozzávalók:

1 db Nespresso Vertuo Barista Creations Rich Chocolate kávékapszula (80 ml)

10 ml csokoládészósz

1 db nagyméretű jégkocka (30 g)

tejszínhab 

darált dió a tetejére

rumos mazsola a tetejére 

Elkészítés:

  1. Egy közepes csészébe tegyünk egy kevés csokoládészószt, majd helyezzünk 1 db jégkockát is.
  2. Készítsünk el 80 ml Nespresso Vertuo Rich Chocolate kávét a „Kávékészítési mód receptekhez” funkcióval (a Vertuo Next vagy a Vertuo Pop készüléken nyomjuk meg kétszer a kávé gombot, amíg kéken nem kezd világítani), majd öntsük a jégre.
  3. Kanalazzunk vagy fújjunk tejszínhabot az kávé tetejére.
  4. A kávés italunk tetejét szórjuk meg darált dióval, díszítsük lecsepegtetett rumos mazsolával és egy kevés csokoládészósszal.  

neshus1_v

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.