You are here: Home > Édes élet > Vegán céklás brownie

Vegán céklás brownie

Ha csütörtök reggel valaki azt állította volna, hogy a nap folyamán vegán brownie fog kikerekedni a kezeim alól, valószínűleg igen furcsán néztem volna rá. Azonban mire eljött a délután, ráeszméltem, hogy a mostanában folyton éhes Nőket nem várja itthon semmi.  Nem tudom ki mondta, hogy inkább ruházza a gyerekeit, mint eteti, de a Nők esetében most értünk el oda, hogy mindkettő kritikusan méreteken öltött, s inkább se nem etetném, se nem ruháznám, ha költséghatékony módon szervezném az életünket. De költséghatékonyság helyett inkább szerelmetesen szép nyári ruhák kerülnek a Nők szekrényébe és iszonyat mennyiségű étel tűnik el bennük. Zsófit elnézve néha nem is értem hova…

Egyszóval a délután egy süteményektől mentes lakásban talált,  s egy igen szűk órám volt a Nők iskolából történő hazaérkeztéig. Ebben a kényszerhelyzetben pillantottam meg a hónapokkal korábban vett vákumfóliázott céklát. Eredetileg levesnek szántam, most viszont épp kapóra jött,  így perceken belül az aprítóban krémesítettem az egész csomagot.  A többi meg jött magától, s mire a Nők hazaérkeztek már ki is sült a brownie.

Vegán céklás brownie

45 dkg főtt, pucolt cékla

10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt

15 dkg finomliszt

4 dkg holland kakaópor

1 csomag sütőpor

1 kk őrölt fahéj

1,5 dl olaj

15 dkg cukor

csipet só

A céklát aprítóba teszem, a kész krémet egy tálba kanalazom. Egy másik tálba kimérem a liszteket, hozzáadom a sütőport, a kakaót, a fahéjat és a sót. A szárazakat alaposan összekeverem, majd a céklához adom, s végezetül az olajjal elkeverem. Közepes méretű, sütőpapíros tepsibe öntöm, majd a 160 fokra előmelegített sütőben nagyjából háromnegyed óra alatt készre sütöm.

Nagyon kellemesen krémes, nem túl édes, karakteres sütemény született és a Nőknek is nagyon ízlett.

 

 

 

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

4 Responses to “Vegán céklás brownie”

  1. Magdi szerint:

    Ezt elviszem, és kis alakitas utan elkeszitem majd! Koszonom :)

  2. Pixie szerint:

    Na rozsliszttel még nem próbáltam browniet csinálni, úgyhogy még a héten letesztelem! :)

  3. mirelle szerint:

    Szívesen. :)
    Mit fog variálni rajta?