Vegán céklás brownie
Ha csütörtök reggel valaki azt állította volna, hogy a nap folyamán vegán brownie fog kikerekedni a kezeim alól, valószínűleg igen furcsán néztem volna rá. Azonban mire eljött a délután, ráeszméltem, hogy a mostanában folyton éhes Nőket nem várja itthon semmi. Nem tudom ki mondta, hogy inkább ruházza a gyerekeit, mint eteti, de a Nők esetében most értünk el oda, hogy mindkettő kritikusan méreteken öltött, s inkább se nem etetném, se nem ruháznám, ha költséghatékony módon szervezném az életünket. De költséghatékonyság helyett inkább szerelmetesen szép nyári ruhák kerülnek a Nők szekrényébe és iszonyat mennyiségű étel tűnik el bennük. Zsófit elnézve néha nem is értem hova…
Egyszóval a délután egy süteményektől mentes lakásban talált, s egy igen szűk órám volt a Nők iskolából történő hazaérkeztéig. Ebben a kényszerhelyzetben pillantottam meg a hónapokkal korábban vett vákumfóliázott céklát. Eredetileg levesnek szántam, most viszont épp kapóra jött, így perceken belül az aprítóban krémesítettem az egész csomagot. A többi meg jött magától, s mire a Nők hazaérkeztek már ki is sült a brownie.
Vegán céklás brownie
45 dkg főtt, pucolt cékla
10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
15 dkg finomliszt
4 dkg holland kakaópor
1 csomag sütőpor
1 kk őrölt fahéj
1,5 dl olaj
15 dkg cukor
csipet só
A céklát aprítóba teszem, a kész krémet egy tálba kanalazom. Egy másik tálba kimérem a liszteket, hozzáadom a sütőport, a kakaót, a fahéjat és a sót. A szárazakat alaposan összekeverem, majd a céklához adom, s végezetül az olajjal elkeverem. Közepes méretű, sütőpapíros tepsibe öntöm, majd a 160 fokra előmelegített sütőben nagyjából háromnegyed óra alatt készre sütöm.
Nagyon kellemesen krémes, nem túl édes, karakteres sütemény született és a Nőknek is nagyon ízlett.
Ezt elviszem, és kis alakitas utan elkeszitem majd! Koszonom
Na rozsliszttel még nem próbáltam browniet csinálni, úgyhogy még a héten letesztelem!
Szívesen.
Mit fog variálni rajta?
😀