You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > Hard Rock Hotel Sessions – az amerikai konyha legjava

Hard Rock Hotel Sessions – az amerikai konyha legjava

A Hard Rock mindig is elkötelezett volt az amerikai gasztrokultúra bemutatásában, a Hard Rock Cafe-ban tett látogatásaim során mindig azt tapasztaltam, hogy igényes és izgalmas módját választják a jellegzetes és a kevésbé ismert ételek megismertetésében, biztonságos menedéket kínálva az Amerikából érkező utazók számára és lehetőséget adva nekünk, hogy autentikus módon ismerkedhessünk egy nemzet konyhájával.

A Hard Rock Hotel Sessions étterme ugyanerre hivatott, de mindezt egészen más szintre emelve, a bisztró konyhától elmozdulva, a fine dining felé haladva teszi. Az új séf és az őszi étlapváltás okán kóstoltam most végig a kínálatot, amely igazán meggyőzőre sikeredett. Pintér Sándor séf kellő alázattal, hatalmas szakmai tudással és a helyi konyhák ismeretével vágott bele az új étlap megalkotásába, a konyha egyedi, egységes, mégis az egész amerikai olvasztótégelyt – gasztronómiai szempontból – felölelő hangjának megtalálásába. A munkát siker koronázta: a sokféle, alapanyag és technika szempontjából is a skála más-más pontjain elhelyezkedő fogást sikerült egy nevezőre hozni, Sessions-formára alkotni és egy étlapra varázsolni.

A kínálat meglepően széles, etnikai, földrajzi sokszínűsége mellett az alapanyagok végtelen kombinációja jellemzi. A klasszikus ízek Sándor asztalán még egy plusz csavart kaptak: a magas minőségű alapanyagok mellett a fűszerezés, az elkészítés módját alakította Sándor, ügyelve arra, hogy soha ne „testidegen” módon tegye egyedivé ezeket az ételeket. Sikerült, minden fogás esetében érthető volt a koncepció, az ízek és a textúrák szépen épültek egymásra, Sándor magabiztossága minden egyes tányéron megmutatkozott.

A Sessions a Hard Rock Hotel étterme nem csak a szállóvendégek kényelmét szolgálja. A koktélbárral is rendelkező étterem várja a külsős vendégeket, akik kedvelik a Hard Rock nyújtotta életérzést, szívesen megismerkednének az amerikai gasztronómiával és szeretnek minőségi élőzene mellett vacsorázni. De azokat is örömmel látják egy jó üzleti ebédre, akik épp az Oktogon-Nyugati-Opera tengelyen mozognak ebédidőben.

Hard Rock Hotel. Budapest

Hard Rock Hotel. Budapest

Pintér Sándor a már az előételeknél is bevetett egy szép magyar csavart, a konfitált libacomb tépett húsából készített bonbonokkal a nagymamáját, saját gyerekkorát idézte az étlapra, A vöröskáposztapürével körített tétel az amerikai fritterek sorába kívánt új és izgalmas színt hozni. A konfitálással készített hús omlós és nem száraz, a püré izgalmas, visszafogott ízei a libát szolgálják.

Hard Rock Hotel, Sessions Étterem, Budapest

Hard Rock Hotel, Sessions Étterem, Budapest

A tempura rákfalatokat narancsos aioli kísérte, és kellemes, roppanós, megfelelően krémes coleslaw adta meg a plusz textúrát, a hűs ellenpontot. A miniburgerek mutatósan kerültek az asztalra (őket a gluténos voltuk miatt elengedtem), de ránézésre szaftos, ügyesen összeállított tételnek tűntek.

Hard Rock Hotel, Sessions Étterem, Budapest

Hard Rock Hotel, Sessions Étterem, Budapest

A BBQ mázas karfiol viszont már az én tányéromra került, több körben is, mivel a blansírozott zöldségben megmaradt a kraft, miközben körülölelte a füstös, fűszeres BBQ máz és az öntetként és mázként is előszeretettel használt yuzus kewpie-vel ízesített majonéz ügyesen lágyította és szépen tovább ízesítette a fogást.

Hard Rock Hotel, Sessions Étterem, Budapest

Hard Rock Hotel, Sessions Étterem, Budapest

Az grillezett céklával és a mangó coulis-val kínált avokádó tiszta ízei zárták az előételeink sorát.

hrh5_v

A főfogás előkészítéséhez kicsit átvándoroltam a látványkonyhába, ahol Sándor épp az argentin rib eye szeleteket készítette elő.

Hard Rock Hotel, Sessions Étterem, Budapest

Hard Rock Hotel, Sessions Étterem, Budapest

A magas hátszínből spirált alakban vágott szeletek rostozata sokkal lazább, mintha csak simán felszeletelné a hátszínt, ennek a vágási technikának köszönhetően a hús jobban felveszi a füstölt paprikával és sok-sok fokhagymával ízesített pácot, könnyebb vele bánni és sült állapotában is omlósabb, mint a megszokott. A medium rare hús valóban hozta az elvárásaimat, az argentin gyökerekkel bíró BBQ mártás, a chimichurri és a fűszeres olajban sült cikória nagyon jó partnereknek bizonyultak.

hrh7_v

Hard Rock Hotel, Sessions Étterem, Budapest

Bár a konyha nem smokerekkel készül az amerikai életérzés bemutatására, de a kínálatból nem maradhat el egy lassan sült marhaborda sem. A jól fűszerezett, omlós húst zellerpüré körítette, sült mogyoróhagyma került mellé és egy kis jus, bár szaftosságban nem volt hiány. Sándor bátran és bölcsen a Mac & Cheese egy sajátos változatát is az étlapra tette és nekünk is asztalra adta. Az Atlantic City-ből származó recepthez teljességgel passzolt a homárszósz, megadva azt a pluszt a fogásnak, amitől pont illik a Sessions étlapjára, de megmarad az eredeti, szeretett karaktere.

Hard Rock Hotel, Sessions Étterem, Budapest

Hard Rock Hotel, Sessions Étterem, Budapest

A főfogások sorában még megmutatta magát a Chicagói parmezános csirke, ahol a szuvidált csirkemell mexikói sala és parmezán espuma kíséretében érkezett. A húst bazsalikom és feketolíva-por fűszerezte. Végül egy újabb adag burger került terítékre. A Sessions kínálatában többféle változatban érhetők el a hamburgerek, a vegán és vegetáriánus is akad a kínálatban.

A desszertválasztékból két emblematikus tételt kóstolhattunk. A konyha executive cukrászséfjével pár éve egy egyedülálló rendezvényen már találkoztam, Enzsöl Balázs egyedisége, kreatív energiái már akkor megmutatkoztak. Azóta a magyar gasztronómiai élet is megismerkedett vele és mindig örömmel látom az ő védjegyét a desszerteken. A New York sajttorta klasszikus mivoltában, tökéletes tésztakérgével, szép krémrétegével pont annyira volt rusztikus és házias, amennyire kell, a ház sajátjának számító Pink gitár egészen más oldalról közelítette meg a tányérdesszert fogalmát. A mandulalisztből készített dacquiose-zal kínált monodesszertet alkotó mousse-ban licsis, pezsgős töltelék bújt meg. Színében és ízében is visszafogott és elegáns desszerttel volt dolgom, amelyben semmi nem tolakodott, a pink nem volt harsány, a cukor nem ütötte ki a plafont, lágy édességében a gyümölcs íze dominált, amihez a dacquiose és a friss gyümölcsök kellemes textúrákkal és savassággal járultak hozzá.

Hard Rock Hotel, Sessions Étterem, Budapest

Hard Rock Hotel, Sessions Étterem, Budapest

Összhatásában egy rendkívül izgalmas ízutazáson vettem részt, amelyhez nagyon sokat tett Sándor egyénisége, egyedi látásmódja, az, ahogyan ezt a szerteágazó, számtalan bölcsőben ringatott, mégis össznépi amerikai konyhát képes egy étlapon belül megmutatni. Rendkívül kíváncsi vagyok a szezonális ajánlataira is.

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.