You are here: Home > Termékekről > Nektek mikortól van advent?

Nektek mikortól van advent?

Nekem az első reggeltől, amikor olyan illat van, mint régen, a Naphegyen, az első estétől, amikor a csípős hideg keveredik a jóféle füstszaggal, illetve amikor az első ajándékokat csempészem haza. Nincs naptárhoz kötve, mégis mindig jókor érkezik, és ez az a pillanat, amit nem szabad elszalasztani, ebbe kell belekapaszkodni, a felidézett emlékek során lépkedve teremteni meg újra magunkból az ünnepet.

Mert az ünnep bennünk van, állítson bármi mást a világ, hiszen hiába akasztjuk ki az összes fényt, tömjük tele girlanddal az előkertet és a lépcsőfeljárót, ha bennünk nincs meg a szikra, akkor az egész csak bazári külsőség ünnepvárás helyett.

Az ünnephez idő kell, és miután mi magunk vagyunk a letéteményesei: az idő nekünk jár. Egy kevés, egy szusszanásnyi, négy ászanányi, egy habos kávé hosszúságú vagy egy bögrényi a kedvenc teánkból. Érdemes ezeket az időket jól használni, nem multitaskolni, nem túlpörgetni magunkat, hanem kicsit kiüresedni, engedni, hogy megszülessen a „tabula rasa”-érzés, hogy elkezdhessük feltölteni, betölteni magunkat.

Az én ünnepi felkészülésemhez nem csak a csípős esték füstszaga kell, hanem ezek a magnyugvásnyi időszakok, amikor megajándékozom magam a saját időmmel, fontos vagyok magamnak és engedem, hogy percek alatt szépen minden a helyére kerüljön.

Ezért vált oly fontossá az utóbbi éveimben az advent, mert hivatalosan is lehetőséget kínál egy hónapnyi ünneplésre, amit jómagam mindig megtoldok még egy kevéssel, hogy november közepétől érlelődjön bennünk a hangulat.

Ehhez számomra hozzátartozik a lakás apránként díszítése, az adventi naptárak kihelyezése és jóféle sóhajtozások közepette való nézegetése, az újabb és újabb porfogók beszerzése, de mikulás, de piros, de jajdehelyes és ilyenmégnincs. Hozzátartoznak a barátnőkkel közös délutánok, amikor mindketten az időnket és a figyelmünket adjuk egymásnak, saját sütemények mellett, pörkölt kávé illatba burkolva.

Idén könnyen indul az ünnep, a Dallmayr évszázados rutinjával a segítségemre van, az a német precizitás, minőségre való töretlen törekvés és az enyémhez hasonlóan lelkes adventbe vetett hit jó partner az előkészületekben. Közösen dekoráljuk a lakást a hatalmas adventi naptárával és együtt várjuk a vendégeket a frissen pörkölt kávékkal. A többi meg már csak rajtunk múlik.

dallmayr2021_v

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.