You are here: Home > Élet dolgai, Termékekről > Önazonosság anyaként – Power Mum Club

Önazonosság anyaként – Power Mum Club

Az utóbbi években lassan rájövünk arra – nagyjából a kollektív tudat szintjén –, hogy az anyaság sokunk számára csak akkor tud teljességet hozni, ha nem csak adni kell ezekben az években, hanem van lehetőségünk és időnk a magunk módján töltődni, fejlődni, az érdeklődésünknek megfelelő dolgokkal visszapótolni az oly gyakran lemerülő akkumulátorainkat.

Anno, a Nők mellett erre mindig tudatosan figyeltem, nem szerettem volna teljesen feloldódni az anyaságban, számomra ez nem lett volna több csúnya tanulságokkal járó önámításnál, hanem azzal (is) próbáltam jó anyja lenni a gyerekeimnek, hogy megmutatom, hogy milyen egy önmagával azonos nő, aki nem társadalmilag elvárt, olykor éppen ezért álságos viselkedésformák közepette szeretne útmutatójuk, támaszuk, fészkük lenni.

Így alakult, hogy a lányok szeretetteljes, de a saját önállóságukat is hangsúlyozó környezetben nőttek fel.

Ma már szerencsére nem feltétlen kell az egyénnek megteremtenie ehhez minden feltételt, az elmúlt tizensok év alatt felnőtt egy újabb tudatos generáció, amely képes megfogalmazni az elvárásait és ennek megfelelő helyzetet teremteni úgy, hogy mindenkinek maximálisan jó legyen. Ennek eredményeként született meg a Power Mom Club edukációs weboldal, amely hiánypótló szolgáltatásokkal éri el a gyermekükkel otthon maradó édesanyákat. A felhasználók – saját időbeosztásuk szerint – hasznosan és tartalmasan tölthetik el szabadidejüket, miközben önmagukat fejlesztik és ki is kapcsolódnak. A Club több mint 30 különböző témájú online kurzussal és az egyes területekhez kapcsolódó szakértőkkel indult el. Jelenleg közel 50 órányi anyagot kínálnak.

A Power Mom Club arra szeretné ösztönözni az édesanyákat, hogy kezdjenek el magukkal foglalkozni, teremtsenek önmaguk számára a saját pihenésükre, feltöltődésükre, tanulásukra szánt időt. Az oldalon található témák szerteágazóak, az otthoni szépségápolástól kezdve az egészségmegőrzésen, mozgáson keresztül, a pszichológiai témákon, a lexikai tudásunkat gyarapító ismeretterjesztő kisfilmeken, gyermekneveléssel kapcsolatos előadásokon túl a munkába visszatérő anyukákon is igyekeznek segíteni.
A workshopok nem egyszeri alkalmat kínálnak a fejlődésre, az anyagok bárhányszor visszanézhetők.

Természetesen a Power Mom Club alapítói a szülők a gyerekekre is gondoltak A jelenlegi tanfolyamok között minden gyerek megtalálhatja a számára izgalmas anyagokat, van balett, gyerekjóga, thai box, angol nyelvű foglalkozás, amelyek azért részint azt a célt is szolgálják, hogy a foglalkozások időtartama alatt a szülők számára lehetőség nyíljon a saját érdeklődési körüknek megfelelő tevékenység folytatására.

A PMC igyekszik a nőkön anyagilag is segíteni, ezért minden megvásárolt PMC előfizetés után 1.000 Ft-ot a Női Egészségért Alapítvány részére utalnak el. Ezzel is az anyák közötti összefogást hirdetik és közösen küzdenek a meddőség vezető okaként számontartott betegség, az endometriózis ellen. Valamint jelképesen örökbefogadták a hajdúböszörményi Katica Családok Átmeneti Otthonát és részükre folyamatosan szerveznek ruha, babakelengye és tartós élelmiszergyűjtést is.

egykávényi_énidő_v

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.