You are here: Home > Termékekről > Figyelemfelkeltés nemes eszközökkel

Figyelemfelkeltés nemes eszközökkel

Már egy ideje keresem a megfelelő szavakat arra, amit a Nespresso Németh Edina papírinstalláció-tervezővel közösen alkotott. Az Andrássy úton lévő Boutique kirakatában megjelenő, az újrahasznosítás fontosságára felhívó alkotás messze több szimpla, szöveggel teleaggatott tacepaonál, itt az információ sokkal nemesebb formában van jelen.

Nespresso x Edinas paper kirakat (13)_v

Az installáció a Nespresso fenntarthatósági törekvéseit szimbolizálja, felhívva a figyelmünket arra, hogy ezekhez mi is hozzájárulhatunk, a magunk aprócska lépéseivel is.

Nespresso x Edinas paper kirakat (11)_v

A precíz részletekben gazdag, összetett, sokrétű, információhordozóként is jelen lévő papírinstalláció segít bemutatni a Nespresso fogyasztóinak azt a vállalati filozófiát, amely már régóta a cég sajátja: ahhoz, hogy valódi eredményeket érjünk el, ahhoz nagyon sok területen kell változtatni.

Nespresso x Edinas paper kirakat (17)_v

Fantasztikus, precíz részletekből áll össze a nagy kép

De ehhez nem elég, ha a vállalat, a mindenkori vállalatok teszik meg a maguk vállalásait, hanem nekünk felhasználóknak is be kell töltenünk ránk szánt szerepet, hogy a körforgás valóban működhessen. Nemrégiben a Nespresso bejelentette, hogy jövőre már minden csésze kávéjuk karbonsemleges lesz. Ehhez a cégnek tovább kell csökkentenie a szén-dioxid-kibocsátását, illetve fenntartható forrásból származó energiával fogja működtetni a Nespresso Boutique-okat.

Nespresso karbonsemleges 3_v

 

De nem csak csökkentésről szól a vállalás, hanem az ellensúlyozásról is. A Nespresso kávégépekben több lesz az újrahasznosított műanyag, a kávékapszulák pedig egyre nagyobb arányban újrahasznosított alumíniumból, illetve kis karbonlábnyomú, új alumíniumból készülnek majd. Emellett a partner kávéfarmokon és azok környékén fákat telepítenek, illetve támogatással és befektetéssel segítik a projekt megvalósítását a kevéssé tőkeerős partnereknél.

Ugye ez a mozdulat mindenkinek megvan?

Ugye ez a mozdulat mindenkinek megvan?

De nem csak a Nespresso tehet azért, hogy 2022-re mindez megvalósuljon, hanem mi is. Ha szelektíven gyűjtjük a kapszulákat, és azokat visszajuttatjuk a Nespresso-hoz (ami ma már tényleg rendkívül egyszerű, mivel nem csak a Boutique-okban és a futároknak lehet leadni, hanem már a Magyar Posta átvételi pontjain és a Pick Pack Pontokon is leadhatjuk őket.

 

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.