You are here: Home > Vegasztro > Lengyelesen

Lengyelesen

Gyerekkorom egyik kedvenc konyháján számomra a legkedvesebb fogás a morzsával hintett főtt karfiol volt. Azóta is gyengéd szálak fűznek ehhez az ételhez, azonban a férjemben és a Nőkben lévő ellenérzés végett csak ritkán és lopva jutok hozzá. Tegnap végre kiélhettem magam, s míg a sercegő vajba zúdítottam a morzsát megállapítottam, hogy ez az étel a látszat ellenére nem egy fitness csoda, viszont ellenállhatatlanul finom és nagyon be lehet belőle lakni.

A zöldséges változó kínálatának köszönhetően ez az adag brokkoliból készült, de ez semmit nem vont le az élvezeti értékéből.

Brokkoli vajas morzsával

1 nagy brokkolirózsa

3 marék zsemlemorzsa

5 dkg vaj

tejföl

A brokkolit nagyjából egyforma darabokra szedem, enyhén sós vízben addig főzöm, amíg bele nem fut a villa. Amíg fő a brokkoli, a vajat serpenyőben felolvasztom, majd a morzsát közepesnél kicsit nagyobb lángon, folyamatos kevergetés mellett finoman megpirítom. Végül csipetnyi sóval ízesítem. Tálaláskor a brokkoli mellé tejfölt kínálok.

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

2 Responses to “Lengyelesen”

  1. Before szerint:

    Szia Mirelle! :)
    Nekem is nagy kedvencem a morzsás-tejfölös karfiol!! :)

  2. mirelle szerint:

    Hello Before! :) Rég láttalak. 😉