You are here: Home > Reggel, este, Vegasztro > Paprikakrém, sült kápiából

Paprikakrém, sült kápiából

Ez egy rendkívül egyszerű és finom krém, amit kenhetünk kenyérre, adhatunk sült húsok mellé, felhúzhatunk krémlevesnek, kínálhatunk mártogatós gyanánt, vagy akár ehetjük magában, kanálszámra is.

Paprikakrém, sült kápiából

5-6 nagyobb kápia paprika, az sem baj, ha már nem a legfeszesebb héjú

12,5 dkg natúr vajkrém

frissen őrölt fekete bors

IMG_20150927_122829_resizedA kápia paprikákat egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe fektetem, majd a sütő grillrácsát a legnagyobb fokozatra beizzítom. A paprikák sűrű forgatása mellett szenesre sütöm a héját, a mellékelt kép jól illusztrálja, hogy mire gondolok.

Amíg sülnek a paprikák, addig egy nagyobb, jól záródó fedéllel rendelkező műanyag edényt előkészítek, ebbe pakolom bele a kész paprikákat és lendületesen le is zárom. Az edényben keletkező pára fellazítja a paprika sült héját és 10 perc múlva könnyedén le tudom húzni. Ezután már csak kicsumázom és mehet is a turmixgépbe. amikor már az össze paprika a turmixban pihen, akkor hozzáadom a vajkrémet, az egészet eldolgozom, majd egy jól záródó edénybe teszem, ám mielőtt a hűtőbe tenném: finoman borsozom és sózom. Mást nem is teszek bele, mert a paprika édes, intenzív ízét nem kell tovább javítani.

A folyékony löttynek tűnő kence fél nap hűtés után beköt, nem túl sűrű, de jól kenhető krémmé áll össze.

IMG_4947_v

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.