You are here: Home > Édes élet, Éttermekről, cukrászdákról > Tárgyak helyett ajándékozz élményt!

Tárgyak helyett ajándékozz élményt!

A karácsonyi készülődés fontos fázisa, hogy lélekben ráhangolódjunk az ünnepre. Gyerekként ez viszonylag könnyen megy, az adventi naptár adta rutin, az ohodai, iskolai kézművességek, terjedelmes listák írása a Jézuskának, a Nagyszakállú jötte számukra pont elég, hogy 24-én lázban égve várják a karácsonyt.

Felnőttként már nem csak a csoda vár ránk, mi magunk is a csodagyártó gépezet részeivé válunk, s bizony a bevásárlás, tervezés, programigazítás, ünnepi költségvetés közepette veszítünk a boldog lendületünkből, nehezebben hangolódunk rá az ünnepre.

A nagy mátrixban – amely a kinekmit kinekmikor kérdéseire próbál választ adni – érdemes kisebb takarítást végezni. Ehhez persze egyfajta szemléletváltásra és rugalmas barátokra van szükség, de jószerével biztos, hogy az új elképzeléseinkre nyitottak lesznek a barátaink.

Az ötlet pedig nem más, mint a barátaink ajándékainak felkutatására és megvásárlására szánt időt és pénzt egy közös süteményezésre, együtt elfogyasztott ebédre vagy vacsorára cseréljük. A város tele van aprócska, nagyobbacska felfedezésre váró helyekkel, amelyek kellemes, otthonos környezetet és izgalmas választékot kínálnak egy-egy baráti összejövetel számára.

Tehát semmi más dolgotok nincs: a bögrére, apró ingyombingyomokra szánt pénzből igyunk együtt egy forró csokit, menjünk el kávézni vagy kóstoljuk meg a város legjobb macaronjait.

Hogy hol? Mutatom!

DIÓ Cantine

Sopron kedvelt delikátesz boltja, a DIÓ megérkezett Pestre. A tulajdonos, Klaus régi álma teljesült:végre Pesten is megmutathatja, hogy mit gondol a minőségről, a vendégszeretetről és arról, hogy mi mindenre is jó a dió. A DIÓban lehet reggelizni, ebédelni, városi csavargások közben szendvicselni, esetleg estefelé betérni egy jó pohár italra, néhány ízes falatra.

A DIÓ azonban nem csak kantin, hanem – soproni társához hasonlóan – igazi delikátesz is. Megannyi apró kézműves figyelmesség található a polcokon, a saját termékek mellett, gondosan válogatott finomságok várják a betévedőket, amiből Klaus szíves örömest készít jóféle összeállításokat. Ezek a dobozba zárt csodák ideális ajándékai lehetnek a kollégáknak, családtagoknak, de magunk számára is kiválaszthatjuk a karácsonyi vacsorához kellő extra alapanyagokat.

Karácsonyihelyek

1053, Budapest Királyi Pál utca 9.

Desszert.Neked

Másfél évvel ezelőtt izgatottan ereszkedtem alá Újlipócia egyik pincéjébe, ahol épp akkor nyílt meg a kicsi, de formás Desszert. Neked műhely. Korponai Péter és Borszéki-Ékes Bea műhelyében egészen magas nívójú, letisztult vonalvezetésű, elképesztően finom sütemények születtek, amelyeket azonban csak rendelésre készítettek. A hely nem volt alkalmas vendégek fogadására, a szerencsésebbek különféle születésnapokon, esküvőkön vagy rendezvényeken találkozhattak a Desszert. Neked kreációival.

Most azonban elhárult minden akadály, a Desszert.Neked a héten végre megnyitotta tágas, sok-sok lelkes desszertrajongó befogadására alkalmas üzletét, amelyben nem csak a sütemények egyedülállóak, hanem az is, hogy mind az üzletből, mind az utcafrontról belátni a műhelyben, látni, hogy hogyan születnek a már-már szobrászati remeknek tekinthető desszertek. A hely tartalmas, hosszabb beszélgetések, munkautáni egymásratalálásokra alkalmas, hosszas nyitva tartásának köszönhetően színház előtti feltöltekezésre is ideális.

Karácsonyihelyek1

1061, Budapest Paulay Ede utca 17.

La Delizia

A Jókai utcában megbújó kekszmanufaktúra nyitás óta nagy kedvencem. Aprósüteményes lelkemhez igazán közel állt az üzletvezető, tulajdonos Péter koncepciója, amely arra csábított, hogy barátnős találkozásaimat, a Nyugati rejtekén megbúvó üzletre koncentráljam. A sokféleség csodája, az, hogy nyugodt szívvel rendelhetek 10-15 féle apró, külön ízvilágú falatot is a tányéromra, a mai napig lenyűgöz. Az évek alatt a minőség változatlan maradt, a szilvás csillagban most is ugyanaz a csodás sült szilvalekvár lapul, mint mikor beleszerettem.

A korábbi bolt mellett most új fióküzlettel gazdagodott a kekszmanufaktúra, aranyos, lányosan bájos, mesébe illő hangulattal, Lipótváros szélén, közel a körúthoz, amelyet a városi portyáink közben könnyen útba ejthetünk. Barátnőkkel való együtt kóstolásra, elmerengésre és a városi séták közbeni erő- és kalóriagyűjtésre alkalmas hely, ahol a kínálatból könnyedén összeállíthatjuk az ünnepekre esedékes apróságokat is, ha nincs időnk házilag elkészíteni a megannyi ünnepváró falatot.

Karácsonyihelyek2

1137, Budapest Pozsonyi út 7.

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.