You are here: Home > Reggel, este, Sör és korcsolya, Vegasztro > Paradicsomtorta

Paradicsomtorta

A nyárnak megvannak a saját ételei. Ezek azok a bizonyos hétköznapi katonák, akik már nem is kerülnek posztolásra, pedig sokszor teszem őket az asztalunkra.

A húshoz adható köretek bővítése érdekében tavaly Joanne Harris könyvéből vettem át a paradicsomtortát, ami azóta is rendületlenül szolgál nálunk. Az eredeti recept idővel kicsit módosult, de a hatás még mindig frenetikus.

Paradicsomtorta

Tészta:

20 dkg finomliszt

5 dkg vaj

 

5 dkg libazsír

1 tojás

Töltelék:

3 ek tejföl

2 tk dijoni mustár

5-6 nagyobb paradicsom

frissen őrölt bors

A lisztet elmorzsolom a vajjal és a zsírral, majd hozzáadom a tojást és lágy, de egységes tésztává gyúrom. A kész tésztát fóliába csomagolom, hűtőbe rejtem. Fél
óra után kinyújtom,  és a piteformámba fektetem.

A tejfölt összekeverem a mustárral, fűszerezem és egyenletesen elkenem a tésztán. Ha épp ráérek, vagy nagyon meg szeretném adni a dolog módját, akkor leforrázom a paradicsomokat és úgy karikázom rá a tejfölre. Az egészet 195 fokos sütőbe tolom s addig sütöm, amíg a tészta szépen meg nem színesedik.

Köretnek kitűnő és önmagában sem utolsó.

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.