You are here: Home > Édes élet > Karintiai reindling kuglóf

Karintiai reindling kuglóf

A receptet valamilyen utazási prospektusból menekítettem ki. A receptes könyvbe betűzött tépett cafatként várta a pillanatot, amikor desszertté nemesülhet, s ez pont most vált időszerűvé. A sütemény alapja egy jól gyúrható kelt tészta, a tölteléke pedig alkoholban ázott tisztes mennyiségű mazsola. Olyan jó, amilyen jól hangzik.

DSC_3149_v

Karintiai reindling

Tészta:

50 dkg finomliszt

2 dkg friss élesztő

5 dkg olvasztott vaj

2,5 dl langyos tej

1 nagyobb tojás

5 dkg cukor

csipetnyi só

Töltelék:

15 dkg mazsola

3 ek rum vagy az én esetemben vaníliával ízesített fehér rum

3 dkg olvasztott vaj

6 dkg cukor

3 tk őrölt fahéj

A lisztet kimérem, átszitálom, majd a kenyérsütő üstjébe öntöm. Hozzáadom a cukort és a sót. A vajat és az a tejhez adom, majd langyosra melegítem. A langyos tejhez ütöm a tojást, alaposan elkeverem, majd a keveréket fokozatosan a liszthez adom. Hagyom, hogy a gép másfél óra alatt tökéletesen kidolgozza a tésztát. Amíg dolgozik a gép, addig egy tálba kimérem a mazsolát és meglocsolom az alkohollal.

Amikor kész a tészta, akkor finoman lisztezett felületen ujjnyi vékonyra nyújtom. A felületét olvasztott vajjal megkenem, egyenletesen meghintem cukorral és fahéjjal is. Ezután a mazsolával is meghintem, majd feltekerem. Lehetőleg szorosan tekerem, de arra ügyelek, hogy ne nyújtsam tovább a tésztát. A felcsavart tésztakígyót a kuglófformámba fektetem és 20 percet hagyom kelni. Addig pont felfűt a sütő 185 fokra, amiben aranyszínűre sütöm nagyjából 40-45 perc alatt.

Ha elkészült, akkor rácsra borítom és hagyom kihűlni.

 

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.