You are here: Home > Édes élet > Citromos keksz

Citromos keksz

A kezeletlen citromokkal való játékom pont egy időben zajlott a karácsonyi aprósütemények sütésével, így értelemszerűen született egy nagyobb adag citromos keksz is.

File68_v

Citromos keksz

36 dkg finomliszt

1 dkg kukoricakeményítő

6 gramm sütőpor

25 dkg cukor

1 tojás és 1 sárgája

13 dkg vaj

2 ek citromlé

1 és 1/2 ek rum

1/2 rúd vanília belseje

2 citrom héja

csipetnyi só

A lisztet kimérem, hozzáadom a sütőport, a keményítőt és egy csipetnyi sót. Egy másik tálba kimérem a vajat, hozzáadom a cukrot,majd ráreszelem a citromhéjat, s robotgéppel habosra keverem. Ezután hozzáadom a tojásokat, majd jöhet bele a citromlé, a rum és a vaníliamagok tömkelege. Ezután apránként a keverékhez adom a szárazanyagokat és alaposan összedolgozom. A kész tésztából kisebb gömböket gyúrok, ezeket sütőpapíros tepsire ültetem és egy pohár fenekével korongokká formázom.

180 fokon addig sütöm, amíg a korongokat el nem tudom emelni a sütőpapírról. Nem szabad megvárni, hogy megszínesedjenek!

 

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply