You are here: Home > Húúús > Gyömbéres, zsályás kacsacomb

Gyömbéres, zsályás kacsacomb

Ilyenkor mindenki itthon van. A húsevők csapata kiegészül a férjemmel és hallatják is a hangjukat. Én meg nem ellenkezem. Az egész heti vegaság után, már jól is esik egy kis kiadós húsos ebéd.

A beszerzett hús ezúttal kacsa volt, de az évszaknak engedve nem a hagyományos káposztás/törtkrumplis verziót csináltam, hanem Jamie-t alapulvéve valami fűszeresebb, zöldebb formájában kívántam tálra tenni.

Gyömbéres, zsályás kacsacomb

4 méretesebb kacsacomb

1 marék friss zsálya

diónyi gyömbér

1 tk gyömbérpor

4 gerezd új fokhagyma

1 nagyobb vöröshagyma

1-2 dl édes mazsolabor (Marsala, Mavrodaphne)

2 dl csirkealaplé

A fokhagymát, hagymát összevágom, a gyömbér megpucolom, felszeletelem. Ezeket egy nagy tálba zuttyintom, mellé maréknyi sót teszek és a felvágott zsályát. Elkeverem a fűszereket, majd jól bedörzsölöm a combokat és amennyire lehetséges meg is töltöm őket a keverékkel. Egy olyan tepsit választok, amibe alulra grillrácsot tudok tenni. Erre fektetem a fűszeres combokat, majd a tepsit a 185 fokos sütőbe tolom, kerek egy órára.

Az egy óra alatt néhányszor lementem a kisűlt zsírt a tepsiből. Ez nálam külön pikszisben végzi és néhány alkalommal remek vacsora lesz belőle, lilahagymával.

Mikor letelik az egy óra, a combokból, alól, mellől összegyűjtöm a fűszermaradványokat, a tepsi aljából a sűrűjét, amit beleöntök egy szószfőzőbe.

A húst újabb bő órára visszatolom, a szószfőzőbe pedig beleteszem az alaplevet, a bort, botmixerrel összesimítom és lassan hagyom összeérni az ízeket. Gyömbérporral, sóval karakteresebbé teszem.

Köretnek krumplipürét és párolt cukkinit adok.

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.