You are here: Home > Édes élet > Barackos lepény

Barackos lepény

A meleg időnek és a Nők szabadságának hála mostanában takarékon működött a konyha. A hőmérséklet 32,4 fokon tetőzött a konyhában, így érthető mód éjjel főztem és a sütőt másfél hétig nem kapcsoltam be. Most viszont a hűsebb időnek és a pénteki piacozásnak hála újra beüzemeltem a masinát és délután egy tepsinyi süteményt sütöttem.

Barackos lepény

1 kg sárgabarack

25 dkg rétes liszt

18 dkg vaj

12 dkg tejföl

5 tojás

12 tk vaníliás cukor

1/2 csomag sütőpor

kevés őrölt fahéj

A tojásokat felütöm és a cukorral kikeverem. Hozzáadom a tejfölt, az olvasztott vajat, majd belekeverem a sütőporos lisztet. A kész tésztás sütőpapíros közepes tepsibe teszem, majd a félbeszedett sárgabarackokkal alaposan megrakom. Kevés fahéjjal elkevert cukorral megszórom, majd a 185 fokra előmelegített sütőbe tolom és tűpróbáig sütöm.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.