Barackos lepény
A meleg időnek és a Nők szabadságának hála mostanában takarékon működött a konyha. A hőmérséklet 32,4 fokon tetőzött a konyhában, így érthető mód éjjel főztem és a sütőt másfél hétig nem kapcsoltam be. Most viszont a hűsebb időnek és a pénteki piacozásnak hála újra beüzemeltem a masinát és délután egy tepsinyi süteményt sütöttem.
Barackos lepény
1 kg sárgabarack
25 dkg rétes liszt
18 dkg vaj
12 dkg tejföl
5 tojás
12 tk vaníliás cukor
1/2 csomag sütőpor
kevés őrölt fahéj
A tojásokat felütöm és a cukorral kikeverem. Hozzáadom a tejfölt, az olvasztott vajat, majd belekeverem a sütőporos lisztet. A kész tésztás sütőpapíros közepes tepsibe teszem, majd a félbeszedett sárgabarackokkal alaposan megrakom. Kevés fahéjjal elkevert cukorral megszórom, majd a 185 fokra előmelegített sütőbe tolom és tűpróbáig sütöm.