You are here: Home > Édes élet > Ribizlis, túrós pite

Ribizlis, túrós pite

A melegnek köszönhetően mostanában kissé későn vacsorázunk. Egyrészt kevésbé vagyunk éhesek, másrészt a sütőt sem szeretem addig bekapcsolni, amíg a kinti hőmérséklet nem kezd el finoman csökkenni.

Tegnap este kétféle is sült a sütőmben, de most első körben a desszertet mutatnám meg. Nagyon visszafogottan édes, a ribizli ízének utat engedő desszertet készítettem, összesen két szelet vészelte át az éjszakát. :)

Ribizlis, túrós pite

Tészta:

20 dkg finomliszt

8 dkg vaj

csipetnyi só

1 ek tejföl

Túrókrém:

25 dkg túró

4 tojás sárgája

4 dkg vaníliás cukor

Hab:

1 kis doboznyi ribizli

4 tojás fehérje

6 tk cukor

A vajat a sós liszttel elmorzsolom, majd a tejföllel jól gyúrható tésztává alakítom. Kis időre beteszem a hűtőbe. A ribizlit megmosom, leszárazom, majd papírtörlőre borítom és hagyom, hogy valamelyes leszáradjon. A túrót villával megtöröm, a tojások sárgájával és a cukorral kikeverem.

A tésztát pitetálnyira nyújtom, villával megszurkálom és a 180 fokra előmelegített sütőben addig sütöm, amíg el nem kezd színesedni. Akkor kiszedem, a sütőt 140 fokra visszaveszem. A tésztára rásimítom a túrót, majd felverem a tojásfehérjéket a cukorral és a legvégén beleforgatom a ribizlit. Addig sütöm, amíg a hab szépen meg nem színesedik.

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.