You are here: Home > Húúús > Hamburgerezés

Hamburgerezés

Az idei szezont egy nagy grillezéssel indítottuk.  A szokásos menün változtatva, hamburgerre készültünk. Baráti grillezés lévén a dolog kész projektté változott, telefonhívások sora alatt pontosítottuk a bevásárlólistát, majd szombaton belevágtunk. Az eredmény egy csodálatos, zaftos, füstös ízű húspogácsával gazdag, házi zsemlés hamburger lett. Készítettünk hozzá görög fetában és olajbogyóban gazdag horiatikit, vettünk csalamádét és csodásan belaktunk.

Hamburgerhús 8 főre

75 dkg darált sertéshús

75 dkg darált marhahús

kevés só

frissen őrölt fekete bors

Fűszervaj:

friss kakukkfű

friss bazsalikom

friss rozmaring

8 dkg vaj

A friss fűszereket összevágom, majd a vajjal kikeverem, majd hengert formázok belőle és alufóliába csomagolva beteszem a hűtőbe. A pogácsák elkészítése előtt felkarikázom a fűszervajat.

A hús összekeverem, sóval, borssal fűszerezem, majd hideg vizes kézzel pogácsát formálok belőle. A közepébe pakolok egy-egy karika vajat, rányomom a húst. A már parázsló faszénre grilltárcát kerítek és addig sütöm, amíg a belső maghőmérséklete el nem éri a 70 fokot (kevésbé fellengzősen: alaposan átsütöm).

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.