You are here: Home > Reggel, este > Pa Amb Tomàquet

Pa Amb Tomàquet

A katalán kenyeret kilenc éve, a nászutunkon ismertük meg. Egyszerűen nagyszerű étel, elronthatatlan, a masszív fokhagymás attitűdje miatt csak közeli barátoknak és családtagoknak kínálandó.

Pa Amb Tomàquet

4 gerezd fokhagyma

4 szelet friss kenyér

olíva olaj

2-3 nagyobb, lédús paradicsom

cseppnyi só

A kenyeret közepesen megpirítom, majd a megpucolt fokhagymagerezdekkel alaposan bedörzsölöm. A paradicsomokat félbe szedem a húsos felével bedörzsölöm a kenyeret. Ezután olíva olajjal meglocsolom, ha kell cseppet sózom, s előre szelt paradicsomkockákkal megrakom. Amíg az egyiket pusztítjuk, már sütöm a következő kenyeret.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.