You are here: Home > Termékekről > Lush hajápolás – amit a haj megérdemel

Lush hajápolás – amit a haj megérdemel

Az arcápolásban néhány éve lezajlott forradalom lassan a hajápolásnál is megtörténik, egy vagy több generáció ismerte fel végre, hogy ami a bőrének ártalmas, attól a haja se boldog és ha belül nincs egyensúly az nem csak néhány pattanásban mutatkozik meg, hanem akut hajhullássá is alakulhat. Lassan tanulunk egységként tekinteni a szervezetünkre, felismerni, hogy az elégtelen folyadékbevitel a bőr mellett – többek között – a hajunkra is kihat és bizony azt is tanuljuk, hogy milyen természetes módjai vannak annak, hogy egészséget találjunk a hajunk számára is. A Lush hajápolási termékei igazán kreatívan nyúlnak a népi gyógyászatban évszázadok óta ismert praktikákhoz, jól elegyítik a legjobbakat és fejlesztik a termékek hatékonyságát a megfelelő párosítások, a megfelelő minőségű és feldolgozottságú alapanyagok használatával.

lushhaj_v

Superbalm

Kamilla, levendula, rózsa, kókusz – már a felsorolás után érezzük is az illatát ennek a gazdag tápláló fejbőrre való pakolásnak. Az utóbbi években nagy divatja lett a hajápolásnak, sorra születnek a tutorialok, az ajánlók, a hajápolás ezer és egy lépését bemutató tiktokok, de viszonylag kevés szó esik a fejbőrről, aminek egészsége, tápanyaggal való ellátottsága létfontosságú ahhoz, hogy a hajunk is egészséges legyen és az elvárt ütemben dúsuljon, növekedjen. A fejbőrt érdemes rendszeresen felfrissíteni, ápolni, így könnyen elejét vehetjük a zsírosodásnak és a korpásodásnak is, amelyek sokak életét tudják alaposan megkeseríteni. A Superbalm használata egyszerű, egy keveset kell csak az ujjbegyünkre tenni, majd a fejbőr érintett részeibe belemasszírozni (ez általában a skalp rész szokott lenni, ennek a legnagyobb a kitettsége), majd 20 percet hagyni és utána kiöblíteni. Ez követheti egy alapos hajmosás, majd a szokásos hajápolási rutin.

Roots

A Lush fejbőrpakolások között megtalálható Roots a menta erejét hívja segítségül, friss mentaforrázat, borsmenta és fodormenta is található a pakolásban, amely bizserget és hűsít egyszerre, élénkíti a hajhagymákat, tisztítja a fejbőrt, a csalán meg segít megelőzni a plakkosodást, koprásodást. A többi összetevő is csodákat tesz: a méz erősíti a hajat, a grépfrút, a neroli és az édes narancs illatával és olajával járul hozzá a mind tökéletesebb hatáshoz és élményhez. Használata megegyezik a Superbalm használatával.

Wasabi Shan Kui

A hajhagymák stimulálására számtalan megoldás létezik, alapvetően az a lényeg, hogy a fejbőrben vérbőséget idézzünk elő, amit lehet a most divatos fejbőrre való fakír hengerekkel, a kisebb fejű hajkefékkel, meg persze lehet kíméletesebben is: a megfelelő hatóanyagokkal. Éppen ezért olyan közkedvelt a rozmaring és a coffein is, hiszen tágítják az ereket, a hatóanyagok jobban felszívódnak, a hajhagymák több tápanyaghoz jutnak. A Wasabi Shan Kui nem árul zsákbamacskát, a vízitorma itt a fő stimuláns, amelyhely kapcsolódik még a közkedvelt és hatékony koffein, az Epsom-só, a tengeri só, na meg persze az olívaolaj, amely nem csak kitűnő vivőanyag, hanem szintén hatékony összetevő. A fejbőrbe masszírozott, felhabosított sampont 4-5 percig érdemes a hajon, fejbőrön hagyni, hogy legyen ideje kifejteni a hatását. Aztán öblíthetünk és mehet is a szokott hajmosási, hajápolási rutinunk a maga útján.

Super milk

Nem véletlen, hogy idén, 2024-ben a Marie Claire Beauty Awards Hungary Go Green kategóriájában “A legjobb bio és/vagy natúr hajápoló” díj nyertese lett a Super milk. A mandulatej, a kókusztej és a zabtej kondicionáló triója ugyanis univerzális segítséget jelent, minden hajtípust kiválóan hidratál és varázsol puhává, nem feltétlen kell órákat szöszmötölni, rohanás közben is könnyen, néhány permetezéssel megoldható (és nem is akárhogy) a hajápolás. A mélytáplálás mellett a Super milkben lévő friss citromlé fényt ad a hajunknak, az extraszűz olívaolaj és a kubebaolaj táplálja és védi a káros behatások ellen. Nem csak frissen mosott hajra használható, hanem a másnapos, harmadnapos hajat is szépen felfrissíti, vitalizálja. Használható nedves hajra hajon hagyható kondicionálóként, így segít kifésülni a hajat, és megvédi a hőtől hajszárítás előtt, de primerként is használható formázás előtt. A Super Milk emellett tökéletesen használható a L.O.C. módszer folyadék elemeként is.

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.