You are here: Home > Fesztivál > Hétvégén zenebona, vigalom a Hajógyárin – péntektől indul a Gyerek Sziget

Hétvégén zenebona, vigalom a Hajógyárin – péntektől indul a Gyerek Sziget

Kezdődik a vakáció, így hétvégén – péntektől vasárnapig – irány a Hajógyári-sziget, ahol három napon át vásári forgatag, énekesek, zenészek, bohócok, artisták, mesteremberek, cserkészek, sok ismerős, de számos újdonság is várja a családokat, reggel 10-től este 6-ig. Június 21-23. között a Generali Gyerek Sziget ingyenes programjai a család apraja-nagyja számára tartogatnak izgalmakat, kikapcsolódást, feltöltődést, garantáltan senki sem unatkozik majd.

A Generali Nagyszínpadon már péntek délelőtt kezdődnek a koncertek a Kiflihajó produkciójával, délután a Kalimpa Színház mesekoncertjéből kiderül, vajon végre férjhez megye-e Borka királykisasszony, utána pedig Halász Judit is elhozza a legnépszerűbb dalait.  A három nap alatt, láthatjuk majd az Apacuka együttest, a Kiskalászt és zenél Farkasházi Réka és a Tintanyúl is.  A rajongók együtt bulizhatnak Grecsó Krisztiánnal, gyerekverseire épülő zenés-táncos-verses gyerekelőadásán saját maga is táncra perdül majd.

Megszokhattuk, hogy a Gyerek Sziget szervezői nem csak a kicsiket, hanem a család minden tagját elrepítik a mesék, a varázslat és a felhőtlen kikapcsolódás, pihenés birodalmába. A legifjabbakat Babajátszóházzal várják, ahol nem csak játékra és pihenésre van lehetőség, különböző területek szakemberei mozgásfejlesztéssel, tanácsadással is a szülők rendelkezésére állnak. A mozgás szeretetének átadása mindig fontos szerepet kap a programok összeállításában, így több újdonsággal, többek közt a Gymnathlon programmal is bővült a sportos programok sora. A Generali Nagy Családi Kalandjáték egy izgalmas, hatállomásos játék, melynek során a gyerekek találkozhatnak ügyességi, logikai és kreatív feladatokkal is, sőt, megtanulhatnak jól segíteni is. A játék végén pedig a The Human Safety Net Adománybüfében lesz lehetőség egy jó ügyért palacsintát, limonádét, hotdogot fogyasztani – a cél egy különleges, nyári szülő-gyermek tábor megvalósítása a nehéz helyzetben lévő családok számára.

gyereksziget_v

Az anyukákat a Maminbaba hordozós fitness program, az energikus lurkókat mindhárom napon Óriás Ugrálóvár és a Generali Akadálypálya várja – itt ifjú ninjaként kipróbálhatják magukat a 15 elemes akadálypályán, bemutathatják bátorságukat, ügyességüket, amiért akár oklevelet is kiérdemelhetnek. Ezen kívül a Cserkésztáborban levezethetik az energiájukat egy kalandos számháborúval, aki pedig elfáradt, megpihentetheti a lábait, megtornáztathatja az agyát a Társas játszósarokban, ahol felkészült játékmesterek válogatott családi- és gyereknek szánt társasjátékokkal várják az egész családot.

Izgalmas időutazásra invitál Kukutyin, ahol a régi mesterségek elevenednek meg, a Kézműves Palotában pedig az alkotókedvűek találhatnak remek elfoglaltságokat. Az Állatsimogatóban a vidék állataival találkozhatunk. A Gyerek Paradicsomban a környezetvédelem, fenntarthatóság körül forog a világ, a mézgyűjtés, vadonlesés, tereplépkedés mellett izgalmas Gasztrokalandok is várnak, saját receptfüzetünket is elkészíthetjük, amiben friss fűszernövények, új ötletek és inspirációk is helyt kaphatnak. Lehet majd kertészkedni, madarakkal ismerkedni, papírt meríteni, sárkányt eregetni és a megunt pólónk is újjászülethet (táska formájában).

Ennek a három sűrű napnak az emlékét magunkkal vihetjük egy virágos képeslapon, amit gallyakból, magokból és akár sétáink során talált különféle virágokból, növényekből készíthetünk el. Amíg a szorgos gyerekkezek ezzel bíbelődnek, addig a szülők a Generali Egészségügyi Szűrőbuszban a saját egészségükkel törődhetnek, számos ingyenes szűrővizsgálaton vehetnek részt.

A Gyerek Szigeten mindig van egy kis cirkusz: Karamella cirkuszvilágában bohóctréfák, bűvészmutatványok, zsonglőrtrükkök mulattatják a nagyérdeműt, és ha akad a gyerekek között önkéntes bohóctanonc, ő is porondra kerülhet. Rolando Bűvészmester és Társa a legtitkosabb trükkökkel készülnek, amelyekbe csak szigorú titoktartás mellett avatják be a bátrabbakat.

Szombaton és vasárnap a Rippel Brothers csodálatos eszköztára teljesíti ki a cirkuszi mutatványokkal való ismerkedést. A gumiasztal, a rugalmas hosszú kifutó, a levegőakrobatika izgalmas eszközei újabb lehetőségeket nyitnak a repülésre vágyók próbálkozásainak. A Kezes-lábas Játszóházban roncsbringákból született játékokkal, biciklivel hajtott „bármikkel”, azaz a hálózati elektromos áramtól független kerékpáros eszközökkel tehetjük próbára magunkat. Idén a főváros a gyerekeknek is kedvez: a BUDAPEST Mini óriás játszóbuszban a főváros épületeit ábrázoló képeslapokat és könyveket lehet készíteni és egy 5 állomásos játék során értékes budapesti nyereményekre tehetnek szert a lurkók.

gyereksziget2_v

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.