You are here: Home > Termékekről > Megérkezett a Songarikum – 111 éves a Pápai Hús

Megérkezett a Songarikum – 111 éves a Pápai Hús

Mi történik akkor, ha két nagy múltú magyar cég közös innovációba kezd? Valami izgalmas, unikális dolog születik. Ez most sem történt másként. A fejlesztési törekvéseiről, technológiai újításairól híres Pápai Hús és a legnemesebb magyar borvidék egyik legpatinásabb borászata, a Gróf Degenfeld Szőlőbirtok közös fejlesztésének eredményeként is új minőség született: a Songarikum. 2024-ben ezzel a termékkel és a hozzá kapcsolódó szortimenttel ünnepli a Pápai Hús fennállásának 111 éves évfordulóját.

A húsvét közeledtével minden szem a sonkákra szegeződik, ilyenkor jön el az ideje a megfelelő példányok kiválasztásának, az ünnepi menü fénypontját jelképező sonka megvásárlásának. A magyar választékban jellemzően gyorsan érlelt sonkák találhatók, amelyek élvezeti értéke sokszor alulmarad a hosszan érlelt, a nemzetközi kínálatból is jól ismert példányokéhoz képest. Gondoljunk csak egy pármai sonkára, egy serrano sonkára vagy a még nemesebb alapanyagból készített ibér sonkára. Éppen ezért érezte úgy a Pápai Hús, hogy a 111. évfordulóra valamilyen különleges érlelési eljárással készített sonka illene, amely nem csak a comb legjobb részéből, azaz a frikandóból készül, hanem maga a folyamat hossza és mibenléte is eltér a megszokottól. Így jött létre a 111 napig pácolt sonka ötlete, amelyhez 2018-as Tokaji Szamorodoni borával csatlakozott a Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és ennek eredményeként megszülethetett a Pápai Songarikum. A többféle fűszerezéssel elérhető terméknek a bor karakteres íze és illata mellett a babérlevél, a csillagánizs, illetve a mustármag ad izgalmas, de kiegyensúlyozott ízvilágot. A sonkamesternek köszönhetően a végeredmény egy kellemesen füstölt, a bor, valamint a felhasznált fűszerek jegyeit magán hordozó száraz érlelt sonka, amely méltán kap helyet a prémium sonkák között. A Sonkarikum termékcsalád másik két eleme a lágy fűszerekben érlelt, feketeborsos, borókabogyós, korianderes változat és a kissé mediterrán hangulatú, bazsalikomos, oregános, kakukkfüves sonkaínyencség.

A Songarikum limitált mennyiségben kerül a piacra, szeletelt változataival több kiskereskedelmi láncban is találkozhatunk majd a közeljövőben, nagyjából március 10-ét követően.

Pápai 111_v

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.