You are here: Home > Termékekről > Szépségápolás magas fokon – Braun IPL szőrtelenítő

Szépségápolás magas fokon – Braun IPL szőrtelenítő

A téli időszak tökéletes lehetőség arra, hogy felkészüljünk a nyárra. Nem kell megvárni a januárt, a fogadalmakat, az első, salátaevéssel töltött napokat, ennél sokkal barátságosabb módja is van a beachbody megalkotásának: fényterápiának vetjük alá magunkat. A Braun csúcstechnológiás készülékével ugyanis otthoni környezetben tudunk tartós szőrtelenítést végezni, amelynek köszönhetően mire újra papucs kerül a lábunkra és lenge nyári ruha libben a vádlink körül, addigra már hetekre vagy akár hónapokra is elfelejthetjük a klasszikus borotvás vagy epilálós szőrtelenítést és a velük járó problémákat.

Hogyan lehet tartósan szőrteleníteni? Hogyan tudunk otthon tartósan szőrteleníteni?

Bár rendkívül jól hangzik és a cégek előszeretettel élnek is vele, mindenkit ki kell, hogy ábrándítsunk, végleges szőrtelenítés nem létezik. De tartós igen! A kozmetikákban a lézeres szőrtelenítést alkalmazzák arra, hogy a szőrtüszőkben található melanint deaktiválják, az otthoni készülékek pedig IPL azaz villanófényes technológiával érik ugyanezt el.

Miben más az IPL, mint a lézer? Kamaszoknak is biztonságos?

Az IPL (angolul Intense Pulsed Light azaz intenzív pulzáló fény) a lézeres módszerekhez képest sokkal gyengédebb fényimpulzusokat bocsát ki, de ezze semmit sem csorbít a hatékonyságán. A villanófényes szőrtelenítés kamaszoknak is tökéletes, hiszen egyrészt gyorsan „letudható”, viszonylag nagy felületen villan egyszerre, másrészt nem fájdalmas, mint a lézeres kezelés és gyorsan érhető el vele a kívánt eredmény, valamint sokáig megakadályozza a szőrszálak újranövekedését.  

Villan a fény és nem nő a szőr

Alapvetően pont ilyen egyszerű a történet. A már korábban említett melanin az a közeg, ami ezt az egyszerű képletet segít véghezvinni, hiszen a melanin adja a bőr mellett a haj- és szőrszálak színét, és koncentráltan található meg a szőrtüszőkben. A fent említett eszközök a melanint célozzák az IPL készülék által kibocsátott erős fény a melanint nagyobb mennyiségben tartalmazó szőrtüszőkben koncentrálódik, amely felmelegszik és a szőrtüsző károsodik: a szőrnövekedés folyamata lassul, elakad.

Nem is kell hozzá fürdőszobai környezet, bárhol levillanthatjuk a kérdéses területet

Nem is kell hozzá fürdőszobai környezet, bárhol levillanthatjuk a kérdéses területet

Mikor villantsunk?

Mivel a testünk különböző pontjain és a különféle szőrtüszőinkben eltérő ütemben zajlik a szőrnövekedés és más-más ciklusban tart az adott tűszőhöz tartozó szőrszál élete, így az IPL technológiát az elején érdemes sűrűbben, 2-3 hetente alkalmazni. A legjobb ugyanis, ha az első, úgynevezett anagén, azaz aktív fázisban tudjuk levillantani a testünk adott felületét, hiszen ilyenkor nő a szőr, jelenik meg a bőr felszínen. A gyakoribb alkalmazás után már „egyszerre lép” a szőrtüszők javarésze, így könnyedén összehangolhatóak a kezelések és lehet rajtuk ritkítani.

Milyen a jó IPL szőrtelenítő otthonra?

Mitől jó egy otthoni használatra alkalmas IPL? Melyikkel lehetünk hosszú távon jó partnerei egymásnak?

Az IPL eszközök között jól el lehet kavarodni. Vannak kicsik, tenyérbe simulók, akadnak gépfegyver méretű, úrhajó formájú eszközök is. A hatékonyság és a gyorsaság szempontjából nézve is hatalmas a szórás a piacon, az eszköz élettartamáról nem is beszélve.

Az eszköz, amit keresünk, legyen ergonomikus, szépen simuljon a kezünkbe, legyen jó a használata, a bőrfelületünkkel is a lehető legkönnyebben kapcsolódjon. A teljesítménye is legyen vonzó, a percenként leadott villanások számával jól jellemezhető ez a hatékonyság és gyorsaság. Jelenleg a piacon elérhető készülékek között a Braun Silk Expert Pro 5 az élmezőnyben jár a percenkénti villanások számában, ugyanis percenként akár 125 villanást is képes leadni.

brbr1_v

Fontos hogy mennyit villan?

Naná, hisz a hatékonyság és a gyorsaság remek fokmérője, hogy állunk és várunk, mint a közúti lámpáknál (amik mindig, minden helyzetben, ellenünk dolgozva borzasztóan lassúak), vagy vidáman végigtoljuk a bőrünkön az eszközt, miközben az gyakori villanásokkal készteti megtorpanásra a serkenni kívánó szőrünket. Az is szempont, hogy a készülék egész élete, mármint a benne rejtező lámpa élettartama során hány villanás leadására képes. Egy több nővel ellátott háztartásban vagy hosszú távra tervezett befektetés esetében ezt is minden esetben javasolt mérlegelni, hiszen eséllyel drágábbak ezek a készülékek, de nem feltétlen annyival, mintha több olcsóbba kellene – ugyanahhoz a villanásmennyiséghez – beruházni.

A csúcskategóriás otthoni készülékek minimum 300.000 villanást képesek leadni, így hosszú ideig az utókezelésekre is alkalmasak. A Braun Silk Expert pro 5 élettartama során akár 400.000 villanás leadására is képes, ami igen szép, majdnem emberöltőnyi kort feltételez: a benne lévő villanásokkal akár 22 évnyi használatra is számíthatunk.

A fentiek alapján már tudjuk, hogy legyen otthoni (ami nem fáj), legyen ergonomikus, legyen gyors, legyen alaposan feltöltve villanásokkal, legyen bőrgyógyászok által is ajánlott. A Braun Silk Expert ennél messze többet kínál. 

Percek alatt nagy területeket lehet biztonsággal szőrteleníteni

Percek alatt nagy területeket lehet biztonsággal szőrteleníteni

A kifejezetten otthoni használatra tervezett eszközzel gyakorlatilag tetőtől talpig biztonságos és hatékony a szőrtelenítés, aminek fontos letéteményese az Intelligens Skin Pro 2.0 technológia is. Ennek lényege, a készülék másodpercenként 80 alkalommal méri fel a bőr tónusát, és ehhez igazítja a működését, teljesen automatikusan – így nem szükséges magunknak beállítani a fény erősségét. Éppen ezért extra kényelmes és hatékony, és ha betartjuk a kezelési tervet már 3-4 hét alatt látványos eredmény érhető el vele.

brbr333

Ráadásul tökéletesen alkalmas az olyan érzékeny területek kezelésére, mint a genitáliák körüli terület, a gáttájék, vagy épp a fenék területe. Nagyon hasznos, hogy a Braun Silk Expert Pro 5 kétféle érzékeny bőrre tervezett üzemmóddal is rendelkezik, amely szintén kifejezetten az arc, hónalj és a fent említett érzékeny területekre lett kifejlesztve. Így különösen gyengéden, de mégis kiemelkedő hatékonysággal képes ezeket a területeket is szőrteleníteni, a cserélhető fejek is azt szolgálják, hogy minden terület a számára legideálisabb kezelésben részesüljön.

Cserélhető fejek

Cserélhető fejek

A Braun Silk Expert Pro 5 ultra gyors, percenként akár 125 villanás leadására is képes, míg a versenytársak jelentős része mindössze maximum 60 villanást tud ennyi idő alatt produkálni. azaz tényleg öt perc ráfordításával elindulhatunk a szőrtelenség felé.

brbr5_v

Braun Silk Expert Pro 5

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.