You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > Bomiz – Óbuda legújabb delije

Bomiz – Óbuda legújabb delije

Bombay a legmenőbb kutya Óbudán.

Pontosítok: Bombay a legmenőbb kutya Budapesten. Saját delije van.

bomiz3_v

Óbudának még mindig van mit pótolnia, ha beülős helyekről, minőségi kávéról, hosszan elnyúló brunchokról vagy delikáteszboltokról van szó, ezért is hiánypótló a Bogdáni út elején, az újonnan égbe szökő Waterfront City egyik lakóépületének az aljában kialakított Bomiz Deli.

bomiz4_v

Bevallom, engem első körben a rendkívül harmonikus belső tér kapott meg, a magas ablakokon beáramló fény, a kis alapterületű kávézóból áradó, szinte gigantikus, de mégsem rideg térérzet. A letisztult, gondos előkészítésről árulkodó környezetben egy ugyanilyen végiggondolt, bölcsen megalkotott, kiforrottnak is mondható koncepció pihen (ami nyitás után alig egy héttel hatalmas szó). Szépen egymásra talált itt a helyszín, a helyiség és a tartalom. Nem véletlenül vágytam ott ülni, ebben a térben, a meditáló kutya szekkója alatt, ebédbe fordulósan kicsit bruncholgatni, szemezgetni a szezonális választékból, mind a konyha, mind a süteményes pult, mind pedig a kávéválaszték legjavát lefölözni, mélázni, lenni, beszélgetni.

Ebben a hirtelen jött, kicsit szürkére sikeredett őszben pont megérkezett a délelőtt, amibe kellett ennyi plusz, az előző napi esőben, sötétben, fázósan való létezés feldolgozására, így – két munka között – megtettük azt az alig 10 percnyi utat, amivel pont Bombay küszöbe előtt találtuk magunkat. Aki, jó házigazdaként, örömmel fogadott minket.

Eredetileg kávézni vágytunk, de aztán valahogy egy könnyed és a szezon sztárjait szépen felsorakoztató ebéd lett belőle. Anna, akiben minden napszakban megvan a hajlandóság a superfoodokat felsorakoztató tálak fogyasztására, most is egy Smoothie Bowl felé nyitott, amiben spirulina, spenót, banán, avokádó, füge és áfonya is megbújt. Az én napsütötte őszömet pedig egy Körtés gorgonzola saláta személyesítette meg, sok-sok pirított dióval, balzsamecettel, friss zöldekkel. Nem csak az alapanyagok minősége és az összhatás harmóniája volt ebben a fogásban izgalmas, hanem az, hogy valóban mindenből annyi került a tálba, ami nem a hatékony, hanem a minőségi működés ismérve. Nem kellett kecskeként kilegelnem a vegyes salátát a lényegi elemek alól/közül, minden falat megkomponálható volt úgy, hogy sajtból, körtéből, salátából és dióból is jusson a villámra.

bomiz2_v

Anna bowl-ja is kerek egészet adott, élvezte a textúrák sokszínűségét, szerette azt a visszafogott édességet, amely lehetőséget teremtett a tála alkotóelemeinek egyeként is megmutatkozni, egyetértett a mennyiséggel és kedvelte az esztétikumát.

bomiz1_v

Miután nem siettünk és Bombay, plusz a környékbeli kutyák teljesen tudatosan erre vetődő falkái jól esett békésen nézegetni, még desszertet és persze kávét is választottunk. A Bomiz desszertválasztéka igen ügyes, akad itt bőven a klasszikusokból és a mentesen étkezők számára is van kínálat, így aztán Anna a szép és letisztult citron tarte mellett döntött, én pedig a vegán, gluténmentes áfonyatorta vonzásába kerültem. Anna a szezon vitathatatlan sztárját, egy Pumpkin Spice Lattét választott a desszertje mellé, az én Marék műhelyből kikerült csészécskémbe pedig egy cortado került.

bomiz5_v

A Bomiz hétköznap és szombaton várja – Bombay személyében is – a vendégeket. Korán nyit, hogy legyen időtök akár munka előtt magatokhoz venni a szendvicseket, kávékat és pont annyira későn zár, hogy egy kései brunch, egy időben fogyasztott ebéd meg egy kora délutáni kávé beleférjen, és még arra is legyen időtök, hogy összeválogassátok a vacsorához a különféle – javarészt magyar – delikát finomságokat.

bomiz7_v

Tags: , , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.