Ünnepi finomságok a chocoMe-től
A csokoládé a Mikulás egyik legjobb privilégiuma, ha ő hozza, akkor nem hizlal, nem bűnös dolog este 10-kor falatozni belőle, olyankor a mi lelkünket építi (ahogy egyébként is). Persze nagyon nem mindegy, hogy a Nagyszakállú milyen csokoládét rejt a zoknikba, de szerencsére könnyen beszerezheti az igazán finom, ünnepi példányokat, amilyenekkel idén is készült – neki és nekünk – a chocoMe.
A chocoMe emblematikus szórt táblás csokoládéi – kicsi és nagy kiszerelésben – ünnepi köntöst öltenek. A karácsonyfa dekorral ellátott táblák mutatós elemei lehetnek bármilyen többé vagy kevésbé kisuvickolt csizmának, a 66%-os Valrhona étcsokoládé alap ünnepi ízéről a szegfűszeg, a kandírozott narancshéj és a szicíliai mandula gondoskodik.
A tejcsokoládé hívőknek pedig itt a karakteres alapízű 43%-os tábla, ahol fahéj, fahéjas-cukros mandula, szicíliai mandula, aranymazsola teszi teljessé az élményt.
Ha pedig valaki a kakaóvajas hangulatot kedveli, akkor nekik ott a mákkal, pekándióval megszórt, az édességet szépen egyensúlyba hozó liofilizált meggyel megszórt chocoMe tábla.
Az édes ünnepi otthonlétet könnyen megteremthetjük egy bögre forró csokoládéval is, amelyből – ahogy már megszokhattuk – bőven akad választék. Aki a csípősen melengetőben hisz, annak ott a fahéjas-chilis, aki a nosztalgiára megy, annak jöhet a fahéj, szerecsendió, szegfűszeg trió, de sóskaramellás vagy tonkababbal „tüzesített” változat is választható. Most pedig itt a Piemonte-i mogyoróból készített gianduja (mindenki kedvenc mogyorókrémje) adja meg a krémes lágyságát az elkészült forró csokinak.
És akkor még nem ejtettünk szót a chocoMe szaloncukrairól, amelyek nem hagyományos értelemben vett szaloncukrok, sokkal inkább pralinék, amelyek megérdemlik a figyelmet, itt nincs szakmányban evés, hiszen minden sztaniolban valami egészen izgalmas, tartalmas dolog rejtezik. Ribizlipürével futhatunk össze, mandulás ét- és tejcsokoládé alapú ganache vár ránk a korpusz alatt vagy mandula- és mogyorópralinéval is találkozhatunk.