You are here: Home > Termékekről > Csodás gourmet boxok, akár karácsonyra, a Fruit of Care-től

Csodás gourmet boxok, akár karácsonyra, a Fruit of Care-től

A Fruit of Care mögött több mint 10 éves múlt áll. A korát megelőző vállalkozás megálmodója Jakab Áron azt az alapvetést tette a cég koncepciójává, hogy a magas minőségű dizájnt összehozza a hátrányos helyzetűek által készített, szintén magas minőségű termékekkel, így segítve elő azok integrációját egy olyan közegben, ahol a minőség elsődleges szempont.

A közös munka üzenete egyértelmű volt: kézzelfoghatóvá tenni, megmutatni, hogy a megfelelő támogatással, háttérrel a hátrányos helyzetű emberek is minőségi és piacképes termékeket tudnak előállítani, olyanokat, amelyek nem csak az ünnepnapok, hanem a mindennapok részét is képezhetik.

A Fruit of Care küldetése, hogy az értelmi vagy fizikai fogyatékkal élő munkavállalók jövedelméhez és önbecsüléséhez aktívan hozzájáruljon, és csökkentse a velük szemben – a társadalom egy részében tapasztalható – előítéleteket.

Az elmúlt 10 év tapasztalatai, a piac változása és a piaci igények idővel újraszabták a cég által kínált termékek portfólióját, a kezdeti irány helyett a választékban ma már javarészt gourmet-boxok, összeállítások találhatók meg.

fruit-of-care-2_v

A cég az ország különböző településeink működő szervezetekkel karöltve közel 100 hátrányos helyzetű ember foglalkoztatásához járul hozzá. A kézműves csokoládékat egy szekszárdi műhely készíti, a lekvárokat és más üveges termékeket, a kézműves kekszeket vagy épp a mézeskalácsokat több vidéki szociális szövetkezettől szerzik be.

A fogyatékkal élő emberek az élelmiszerek feldolgozása során megtapasztalják a monotonitás és a kreativitás kettősségét, kézműves tevékenységüknek ezáltal egyfajta terápiás jellege is van így. Munkájuk megkívánja odafigyelést, ugyanakkor az ismétlődő mozdulatok biztonságot nyújtanak számukra.

A járványhelyzetre reagálva a cég csomagküldő ajándékdoboz-szolgáltatását is elindította, jól reagálva a home office elterjedésére, illetve a nagy események, rendezvények visszaszorulására.

A gourmet boxok egyedileg összeállíthatók a megajándékozottak ízlése szerint. „Hisszük, hogy nem csupán az édességek, csatnik és egyéb termékeink okoznak majd örömet, hanem az üzenetünk, hogy ez egy olyan ajándék, amellyel az azt megvásárló kétszer is ad. Leginkább esélyt és perspektívát azoknak, akik ezeket a termékeket előállították és csak speciális kondíciókkal képesek dolgozni egy munkahelyen” – teszi hozzá Jakab Áron.

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.