You are here: Home > Termékekről > Egészség, szépség, rugalmasság: kollagén

Egészség, szépség, rugalmasság: kollagén

A kollagén pótlását mind a mai napig sokan afféle úri huncutságnak tartják, a szépségipar túlkapásának, amellyel arra sarkallja az örökké szépnek maradni kívánókat, hogy még többet áldozzanak – az amúgy is roskadozó – oltárán.

Holott a kollagén valóban hasznos. Eleve nagyon sok van a szervezetünkben, csak ahogy a fránya idő másban is megrabol minket, úgy a kollagéntartalmunk is lassan, de biztosan csökken. Szerencsére ezen könnyen tudunk változtatni, a kollagén ugyanis remekül pótolható különféle táplálékkiegészítő formájában, amelyekből elég sok akad a piacon: szedhetjük porként, számolhatjuk a kapszulákat, ihatjuk kávé formájában vagy magas koncentrációjú zselét is választhatunk belőle.

Bevallom őszintén, nálam a kollagén az érfalaim miatt került először bevetésre. Az ikerterhesség nem használt a visszereimnek és a nagyobb frontok, évszakváltások mindig okoztak kellemetlen napokat az életemben. A jól megszokott kutatásaim során bukkantam rá, hogy visszér- és aranyérproblémákra többen, több helyen is javasolják a kollagén-kúrát, ami így utólag teljesen logikus, hiszen a pótlással visszaadható az érfal rugalmassága, csökkenthető az irritáció, a fájdalom.

Azóta – kúra jelleggel – szedtem belőle, de nem lett a kedvencem, mert ugyan – mellékhatásként – egészen kisimultak a ráncaim, a magasabb hatóanyag tartalmú kapszulák nagyok voltak és nem esett jól nap mint nap megküzdeni a bevételükkel.coll1

Ezért is örültem meg a Collagen Coctail italának, amely olvasztott gumicukorra emlékeztető állaggal és ízzel kínálja ezt a természetes csodaszert, így nem a nap mélypontja, hanem a desszertrajongó énem által várt pillanattá nemesedett a kollagén bevétele. A harminc ml folyékony gumimacit esténként vettem magamhoz, afféle jutalomként és annak a biztos tudatában, hogy az idei szezonzáró front más lesz: nem fogok a fájdalomtól tekeregve tölteni három napot. Így is lett. Az üveg elfogyott (ezt sürgősen pótolnom kell), a szezonzáró visszér-fájdalmam elmaradt. Teljesen. A bőröm is szebb lett, a térdem se kattog a lépcsőn feljövet, szóval a magam részéről elégedett vagyok az elért eredménnyel, amiben a legkisebb hozzáadott érték, hogy minden este képes voltam kinyitni a hűtőt, kimérni a koktélt és boldogan benyakalni.

Ehhez azért a Collagen Coctail ital is kellett, amely egyedülálló összetétellel bír, hidrolizált kollagén, elasztin és hialuronsav található a keverékben, de A- és C-vitamin, valamint biotin és cink is található benne, így akár egy őszi hajvédő kúrához is kitűnő partner lehet.

coll2

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.