You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról, Termékekről > A jó kávé is fontos nyaraláskor!

A jó kávé is fontos nyaraláskor!

A lengyel túránk újra bebizonyította, hogy jó kávé nélkül kevéssé vagyok üzemképes. Ok, elkövettem azt a hibát, hogy tengernyi tennivaló közepedte nem mélyedtem el a részletekben és nem vettem fel a kapcsolatot kávéfőző-ügyben a lakás tulajdonosával, így nem csomagoltam el a kis Nespresso masinánkat, hanem nagy bátran nekivágtunk az útnak, remélve, hogy a lengyel gasztronómia végre kávé fronton is beérte a világot.

Hát nem. A Samantában (kedvenc zakopanei cukrászdám) kapható kávé nem volt rossz, de messze alulmaradt a pesti választékkal és minőséggel szemben, a helyben lévő kotyogóshoz meg elég középszert sikerült csak gyűjteni, ami inkább tűnt cikóriának, mint rendes kávénak.
Egy szó mint száz, én ünneplem, ha valahol van rendes kávé, éppen ezért örülök neki, hogy a Szigligeti Várudvaron kialakított ételudvarnak fontos és elengedhetetlen része lett a Nespresso Boutique-ja, amelyben nem csak a megszokott választék várja az arra tévedőket, hanem szezonális kínálattal is készülnek az idei meleg nyárban.

05 Szigliget Várudvar_v

A Nespresso és a csúcsgasztronómia már régóta kéz a kézben járnak: világszerte több száz Michelin-csillagos étteremben a márka professzionális kávéit kínálják, és vannak olyan kávéritkaságok, amelyeket kifejezetten csak ezeken a vendéglátóhelyeken próbálhatnak ki a kávérajongók. Palágyi Eszter nemsoká nyíló szigligeti éttermében a vendégek többek között a Nespresso Professional Exclusive Selection kávékülönlegességeit is megkóstolhatják, csakúgy, mint a Costesben, a Costes Downtownban és Rácz Jenő nemrég megnyílt éttermében, a Rumourban is.

„A kapszulás rendszer előnye, hogy az éttermekben is könnyen és gyorsan készíthetünk állandó, magas minőségű kávékat, akár többféle tejes receptet is. Kínálatunk különböző ízvilágú és a világ legjobb termőterületeiről származó kávékból áll, így a vendégek úgy választhatják ki az ételekhez legjobban illő kávét, mint egy pohár bort a borlapról. Ráadásul ez egy fenntartható kávémegoldás, hiszen a Nespresso már szinte a teljes értékláncán karbonsemlegesen működik, rengeteget tesz a kapszulák újrahasznosításáért, és az etikus beszerzés által gondoskodik a kávé hosszútávú jövőjéről is” – tette hozzá Alberto Vercelli, a Nespresso magyarországi vezetője.

10 Nespresso kávékoktél_v

Júliusban a Szigliget Várudvarban megnyílt a Nespresso első balatoni Mini Boutique-ja, ahol beszerezhetjük a kedvenc Nespresso kapszuláinkat, új kávégépünket és kávézási kiegészítőinket a balatoni nyaralásunkhoz, így a pihenés alatt is élvezhetjük a különleges kávéélményt, akár hűsítő jegeskávék formájában is. Az új Mini Boutique mellett található Nespresso kávézó kávékülönlegességekkel és izgalmas jegeskávé-koktélokkal várja a kávérajongókat.

13 Nespresso kávélimonádé_v

 

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.