You are here: Home > Fesztivál > KávéBár Bazár 2020

KávéBár Bazár 2020

Február 8-9-én újra KávéBár Bazár, amelynek idén is a Millenáris Park B csarnoka ad otthont.

A látogatók a belépőjegy megvásárlásával 50 kiállító termékeit tesztelhetik: kávékat, borokat, söröket, párlatokat, és egyéb italkülönlegességeket kóstolhatnak.  A belépő mellé egy újrahasznosított kávéspohár is jár a korlátlan kóstolásokhoz, valamint tisztított vízzel is készülnek a szervezők, amely ingyenesen rendelkezésre áll a hidratáláshoz. A két nap során nem csak számos program várja a vendégeket, de több szakmai bajnokságba is bepillanást nyerhetnek.

A hétvégi megmérettetések nem csak a profiknak szólnak, szombaton rendezik a „civil” kávésok országos versenyét, a Magyar Amatőr Barista Bajnokságot, amelyet természetesen professzionális szabályok szerint bonyolítanak le. Velük egy időben kerül sor a Professional Cup Tasters Challenge versenyre, vagyis a kávékóstolók megmérettetése, ennek nyertese a spanyolországi Xorxios nyerskávé-kereskedő cég nemzetközik cupping továbbképzésén vehet részt. Vasárnap a bárosok is megmérkőzhetnek a pult mögött, a Stay Woke Cocktail Competition versenyen indulóknak kreatív, élénkítő koktélokat kell készíteniük. A szakmát és a fogyasztókat egyaránt várják Budapest legnagyobb kávébárjába, ahol a kóstolások mellett vásárlásra is lehetőség nyílik.

A kísérőprogramokon olyan témákat boncolgatnak, mint a karrierépítés, karrierváltás a pulton túlra, a fenntarthatóság és környezetvédelem a kávépiacon, hazai és nemzetközi üzleti trendek, illetve lesz vállalkozói fórum leendő kávézó-tulajdonosoknak, Sztorik a kávézóból címmel. Idén is érdemes időben beülni a korlátozott létszámú vezetett kóstolókra, amelynek során különleges, prémium párlatok, pezsgők, borok és teák kerülnek a csészékbe, poharakba, a japán szakéktól az érlelt rumokon át a champagne-okig és kínai teákig.

KavebarBazar_2020Cover

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.