You are here: Home > Termékekről > Két kijelzőn vár ránk a világ

Két kijelzőn vár ránk a világ

Furcsa beszélgetéseket szoktunk folytatni Annával. Ő, a digitális bennszülött, és én a digitális emigráns más és más irányból tekintünk erre a világra. Nekem, aki a kamasz évei végén kapta az első számítógépét, és már a kora felnőttkorát ebben a virtuális térben élte, a számítógép a belépési pont, míg neki – aki kiskora óta minden előképzettség és probléma nélkül csatangol a tabletjeink, telefonjaink sűrű app-erdejében – a kézzel fogható, mobil digitális eszközök váltak otthonává. Ennek megfelelően másképp értékeljük a technológia fejlődését, mást látunk meg egy-egy új eszközben.

Ez most is egyértelműen látszott, amíg a LG V50 THINQ magyarországi premierjén ültünk. Neki furcsa volt a duplikáció, hogy amiből számára egy is pont elegendő, az miért kettőződik meg, nekem meg kicsit olyan érzésem lett, mintha az én korosztályomnak kedvezne ezzel a prémiumkészülékkel a gyártó, valami olyat dobván a piacra, ami nem csak beltartalmában hordozza a komplexitást, hanem maga a hardver is erősen erre játszik.

A két kijelzős, pontosabban másodlagos képernyővel megáldott LG telefon számos jól látható előnnyel bír. A másodlagos kijelzőben rejlő lehetőségeknek hála mini notepad-dé avanzsálhat, megkönnyítheti az azonnali munkavégzést, nem kell appból appba ugrálni, ablakot váltani, kényelmesen – az 5G adta fénysebesség ellenére – kissé nyugdíjas módon tudunk benne mindent, a magunk tempójában elintézni. Mondom ezt úgy, hogy meg se próbálom, de ha megpróbálnám, akkor se közelíteném meg azt a tempót, ahogy Zsófi három-négy alkalmazást paralel futtat a gépén és szinte egyszerre van jelen mindegyikben. Ezt adja a bennszülött lét.

Olvasgatom, mint egy könyvet

Olvasgatom, mint egy könyvet

De nem csak villámkezű tizenévesekből áll a világ, így én boldogan veszem tudomásul, hogy a bankolásaimhoz mindent egyszerre láthatok a két kijelzőn, hogy a fotózásnál a három hátlapi kamera képét egyszerre nézhetem meg, és dönthetem el, hogy melyik kép lesz a legideálisabb számomra. A három kamera képe egyébként egészen eltérő, a normál mellett egy kis látószögű és egy 107 fokos látószöggel bíró kamerát tartalmaz a telefon, valamint két selfie kamerát is magáénak mondhat, amelynek képét a telefon story shot appal pillanatok alatt összemontírozhatjuk a hátlapi kamera által látottakkal. Avagy egy helyben állva egyszerre fotózhatjuk a Colosseumot, magunkat, majd oldhatjuk meg azt, hogy úgy tessék, mintha az épület előtt pózolnánk, sőt a penta shot-nak köszönhetően az is megoldható, hogy az öt kamera képéből alkossunk valami egészen újat.

Lg2

Videó és blog egyszerre fut :D

Az 5G képes telefonnal már nem okoz gondot a nagy felbontású videók streamelése sem, sőt, a dual view-nak köszönhetően a sebesség játékokban is materializálódik, az egészen elenyésző késleltetés miatt, ezeken a készülékeken és ezen a hálózaton már könnyedén játszhatunk – valós időben – különféle mobilra fejlesztett, vagy arra alakított játékokat, amelyek képe mellett a tasztatúra is helyt kap, természetesen a másodlagos kijelzőn. Minden játék a maga controllerjét jelenítheti meg a képernyőn.

Lg4

Használatban a mirror mode

A másodlagos kijelző a fotózásban is segítségünkre lehet, a mirror mode-ban könnyedén tükrözhetjük át a képi tartalmat, így olyan szögben is készíthetünk a telefonnal képeket, amelyek eddig teljességgel kivitelezhetetlennek tűntek, sőt a selfie készítés egy egészen új dimenziója is megjelenik a LG V50 THINQ jóvoltából, a másodlagos képernyőt ugyanis könnyedén világító felületté alakíthatjuk, amelynek fényereje mellett a fényszíne, a szín melegsége is állítható.

Még sötét térben is tökéletesen derít a másodlagos kijelző

Még sötét térben is tökéletesen derít a másodlagos kijelző

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.