You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról, Sör és korcsolya > Corvin Gastropub

Corvin Gastropub

A budai oldalon, a Vár alatt van egy pont, amely, mint a mágnes vonzza a jó helyeket. Számtalan emblematikus étterem akadt, akad itt, amelyek egy idővel kicsit megfáradnak, fényüket vesztik, de ilyenkor mindig megjelenik egy új csillag a Fő utcai origo környékén, hogy valami újat kínáljon a magyar vendégeknek és a külföldről ide látogatóknak.

20190926_181632

A Corso Gastopub is egy ilyen új csillag, amely – francia alapokon nyugvó – nemzetközi bisztrókonyhával, kiemelkedő italkínálattal, és a kettő ötvözéséből születő tematikus estekkel várja a vendégeket.

20190926_181335

A bemutatkozó esten a vendégek ízelítőt kaphattak a konyha és a bár együttműködésének gyümölcseiből, egy sörökre és egy borsorra optimalizált rövid, de velős degusztációs menüsorral.

20190926_181723

A boros vonal egy Kreinbacher Extra Dry aperitiffel indult majd a Káli Kövek rozéjához Tabányi Gábor séf egy krémes céklarizottót adott partnerül, amelyre a koronát az olvadó, a rizottót tovább lágyító meleg kecskesajt tette fel.

20190926_184802

A főfogásként kínált vörös márnát padlizsánkaviár és édesköményes saláta körítette, a halhoz a gyümölcsös illatú és ízű, hosszú savakban gazdag St. Andrea Boldogságos Grand Superior házasítás kínált tökéletes hátteret. A menüsort a Götz Pincészet 6 puttyonos aszúja, valamint egy könnyed piskóta, némi vanília mousse, és a hozzá passzoló gyümölcsök zárták.

20190926_195259

A sörös menüsornál Tabányi Gábor alkotótársa a belga sörök világának mindentudó szakembere, az üzlet vezetésével is megbízott Salamon György volt. Az együttműködésükből igazán kellemes, harmonikus menü született, ahol jól reflektáltak egymásra a tányéron és a pohárban lévő ízek, aromák.

20190926_182345

Ennek a menüsornak az indító tétele egy igazi klasszikus volt, amelyet az elmúlt években a közönség és a bártenderek is visszatapsoltak a köztudatba. Gin Mare & Fever Tree Mediterranean Tonic után következett a Szent Jakab kagylóval kínált, zsenge borsóval gazdagított zöldborsós krémleves, majd főfogásként omlós, puha kacsamell került a vendégek elé, amit – az épp kopogtató őszre való tekintettel – gyömbérrel ízesített, tüzesített almapüré körített, valamint parmezánnal kevert burgonyalabda tett teljessé.

20190926_191404

A markáns ízekben gazdag sorozat végén – a Brasserie Årdene belga mikrosörfőzde – gyümölcsös, narancsos, birses, kellemesen malátás Criminelle Blonde Inaya sörével készített csokoládészuflé került terítékre, amely a mellé kínált Bacchus Kriekkel kereken zárta le a rövid, de velős menüt.

20190926_195528

A Corvin Gasztropub nem csak tematikus vacsorákkal, széles italkínálattal, egyedülálló választékkal várja a betérőket. A környéken dolgozókat, az itt élőket is szeretné megszólítani, számukra – a konyhára jellemző igényességgel készített, hetente változó – ebédmenüt kínálva.

A helyre beülhetünk egy laza üzleti ebédre, családi vacsorára, hétvégi sétáinkat, belvárosi programjainkat is megkoronázhatjuk egy, a Budai Vár tövében elköltött ebéddel.

20190926_190548

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.