You are here: Home > Termékekről > Megérkeztek Costa Rica ízei! Kávékülönlegesség a vulkánok földjéről

Megérkeztek Costa Rica ízei! Kávékülönlegesség a vulkánok földjéről

El se hiszem, hogy már két éve volt, amikor a Nőkkel a dzsungelt jártuk, kakaóültetvényeken és kávéfarmokon múlattuk az időt Costa Ricában. Az élmény tulajdonképpen azóta is konstans tart, mindig akad valamilyen apróság, apropó, amelynek nyomán újra Közép-Amerikában vagyunk.

Most épp a Nespresso új, limitált szériás kávéja adta meg a flow-mban a lökést, a Costa Rica-n tapasztalt csodálatos kávékultúrát hozták el, nem csak nekem, hanem az összes Nespresso rajongó számára.

Ezt a 100% arabica kávét gondosan válogatva, kézzel szüretelik Costa Rica felföldi, vulkanikus talajú ültetvényein, majd 12 órán át 65-70 fokos természetes termálvízben áztatják (ebből is akad egy kevés az vulkánok országában).

Az egyedülálló feldolgozási mód során az ásványi anyagok teljesen átitatják a kávébabokat, felerősítve azok finomabb karakterjegyeit.

Ezzel az eljárással készített kávét még mi sem kóstolhattuk meg ott, mivel a módszert szabadalmaztató helyi termelők kizárólag a Nespressonak készítik el ily módon a kávét.

A termálvízben áztatott kávé malátás, édeskés, gabonás jegyekben gazdag eredményt ad, amely tökéletesen kiteljesedik espresso és lungo formájában is, de tejes kávéitalként is javasolt a fogyasztása.

nespressocosta_v

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.