You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról, Fesztivál > Ünnepi tervező, programok a városban

Ünnepi tervező, programok a városban

A karácsonyi időszak mindig lehetőséget kínál arra, hogy családi, közös programokkal töltsük meg. Ezek akár az ünnep ajándékai is lehetnek, de az sem baj, ha mindentől függetlenül tesszük tartalmassá az év végi szünnapokat.

A Nőkkel ilyenkor mindig csavargunk a városban, ellátogatunk egy-egy korcsolyapályára, családilag megtekintjük a kiszemelt mozifilmeket, bevállalunk egy-egy karácsonyi italcsodát valamelyik kávézóban, kisebb kirándulásokra ragadtatjuk magunkat.

Az idén könnyű tervezni, hiszen számtalan program közül válogathatunk. Jönnek a családi mozifilmek, élükön az újraéledő Mary Poppins-szal, itt a lehetőség a különféle karamelles, nugátos, habos kávék mögül lesni az havas belvárosi utcákat, az újra látogatható Szépművészeti Múzeum is megér egy – vagy több – alkalmat.

Rendkívül látványos színpadképek, fülbemászó dallamok, kedves történet, igazi sztárok, mi kell még?! :)

Rendkívül látványos színpadképek, fülbemászó dallamok, kedves történet, igazi sztárok, mi kell még?! :)

A miénknél kisebb gyerekekkel pedig kitűnő választás az Álomutazó, amelyet a tavalyi sikerre való tekintettel idén is műsorra tűznek. A történet főszereplője egy olyan – a miénkhez erősen emlékeztető – kor gyermeke, ahol már nincs szükség alvásra a kipihentséghez, szögre akasztották az álmokat, munka nélkül maradtak a kerítés felett átszökellő bárányok.

Munka nélkül maradt bárányok

Munka nélkül maradt bárányok

Ám az állandó jelen- és ébrenlét mellől mégiscsak hiányzik az a jól megvetett ágy, a plüssök hada, az esti mese, a békés félálomban való szunyókálás és maga az álom. A családjára és némi álmodozásra vágyó kisfiú történetét igazi sztárcsapat viszi színre, gazdagon illusztrálva, úgy, ahogy egy igazi gyerekmesében, egy valódi álomban illik. Az előadások pont az ünnep előtt és után, december 22-23-27-28-án tekinthetők meg.

Íme, az álomkészítők :)

Íme, az álomkészítők :)

A nagyobbaknak is igazi álomhelyszínt kínál a Párisi Divatáruház tetején található 360 Bar, ahol különféle, az adventi időszak hangulatához igazított iglukból szemlélhetjük az egyedülálló panorámát, forralt bort kortyolgatva, olvasztott sajtba mártogatott falatokat majszolva, vagy épp valamelyik melegen szervírozott koktéllal lazulva.

Igazi karácsonyi hangulat a város felett

Igazi karácsonyi hangulat a város felett

Az Igloo Gardenben az egyedi igluk közül kedvünk szerint választhatjuk a pálmaházi hangulatot árasztó, a vintage stílusú vagy épp a hütték világát megidéző kunyhót. Ha karácsony környékén nem fér bele a sűrű programba az igluzás, semmi gond, áprilisig lehetőségünk van pótolni.

Egyedi berendezésű igluk közül választhatunk

Egyedi berendezésű igluk közül választhatunk

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.