You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > Ha karácsony, akkor Auguszt!

Ha karácsony, akkor Auguszt!

“Az Auguszt a két világháború között a budai oldal ikonikus cukrászdája volt, nagyapám, id. Auguszt József pedig a korabeli főváros megbecsült, népszerű polgára. Akkoriban a bejglin, kuglófon, bonbonokon, aprósüteményeken kívül még egy karácsonyi különlegesség készült az Augusztnál: a saját termékekkel feldíszített, kis, ajándékba adható karácsonyfák. Sokan küldték ezt üzleti partnereiknek, ügyvédjüknek, orvosuknak. Mivel nagyapám nagyon jóban volt a krisztinavárosi görög katolikus templom plébánosával, a megmaradt karácsonyfákat az ünnepek után átvitette a szerb templomba, így Vízkeresztkor az ortodox karácsony fényét is emelhették. Ebben az évben mi is felélesztjük ezt a hagyományt a Fény utcai üzletben, és készülnek a kis karácsonyfák, melyet a megrendelő igényei szerint díszítünk fel.” (Auguszt József)

Ezt a szép hagyományt eleveníti fel idén a Fény utcában lévő Auguszt cukrászda, ahol harminc centi magas, nordmann fenyő ágaiból alakított, formás karácsonyfácskákat vehetünk magunknak, vagy a szeretteinknek.

MIL_7063

De nem csak a kicsiny fa jelent újdonságot, a szezonális termékek csomagolása is megújult, színük a kávéház hangulatához igazodott. Ezek – a bejgli, torta és sós sütemény ajándékozására szolgáló – díszdobozok, valamint a szintén újdonságként színre lépő hatszögletű – a ház kuglófjainak készített – doboz szép hagyományt éleszt újjá, a nagyanyáink, anyáink varrós fiókjában, polcain megbúvó egykori csokoládés dobozok száz éves életét szeretnék a lila dobozkák is újra megélni, karácsony elteltével személyes kincseink őreivé, rejtekhelyévé válni.

MIL_7132

Természetesen az újdonságok színre lépésével nem törnek meg a klasszikus Auguszt-hagyományok, a megszokott ízek, termékek ott vannak a pultban, ebben az évben is készülnek a diós és mákos bejglik, az édes és sós aprósütemények, a koldustallér, a csokoládés narancsív és megannyi finomság, amelyeket december 22-ig vásárolhatnak meg a betérő vendégek.

MIL_7206

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.