You are here: Home > Könyvről > Kiégés helyett

Kiégés helyett

A karácsonyi könyvkínálat egyik rendkívül izgalmas újdonsága Csatlós Csilla aprócska, tenyérbe simuló könyve, amely nem kevesebbre és nem is többre vállalkozik, mint a 21 század örökké siető, sokszor elégedetlen, sok esetben frusztrált és egyre gyakrabban kiégett emberének ad lámpást a kezébe.

A könyv kis mérete ellenére gazdag beltartalommal bír, a coachként dolgozó szerző esettanulmányai, életvezetési tanácsai töltik meg a lapokat. Hangvétele baráti, nem ex katedra kijelentésekben próbálja ránk erőltetni a javaslatait, sokkal inkább a példákon keresztül kínál kapaszkodókat, járható utat.

A kiégés ugyanis lassan népbetegséggé növi ki magát. Számtalan oka van, társadalmi, politikai, sőt talán informatikai is, hogy már folyamatosan elérhetők vagyunk, a pályán vagyunk, játszanunk kell, akkor is, ha épp töltődésre lenne szükségünk. Az 1974-ben felismert, lassan 45 éve megfogalmazott jelenség betegségként történő kezelése nálunk még nem elfogadott, sok esetben státuszhoz kötött problémának tekintik, holott az egész társadalomban, annak minden rétegében és sok korosztályában jelen van.

A kiégés jelei Csilla tesztjével jól megfoghatók, a probléma – a coach közreműködése mellett – a könyv értő olvasásával és a benne foglaltak megszívlelésével, a javaslatok, technikák felhasználásával is orvosolható.

A szerzőről

Csatlós Csilla executive coach egyike azoknak a hazai szakembernek, akik az International Coach Federation nemzetközi  ACC minősítésével rendelkeznek. Ennél ugyan jóval többen hirdetnek szolgáltatásokat “coaching” elnevezéssel – hiszen a terület egyre fontosabb nemcsak a cégek, hanem a munkavállalók körében is -, és talán nem is optikai csalódás, ha úgy tűnik, ma már boldog-boldogtalan coach. De vajon ki tudja ezt igazán jól csinálni és milyen képességek szükségesek a hatékony coachinghoz?

csatloscsilla_portre

Erre volt kíváncsi Csatlós Csilla is, amikor beváltotta önmagának tett ígéretét, amely szerint negyvenöt éves kora után csak azt csinálja, amit igazán szeret és akar. Ez pedig a coaching. A hosszú tanulási folyamat és az állandó továbbképzések mellett másfél évtizedes felsővezetői tapasztalat van a háta mögött, amelynek során elég alaposan megismerte a vállalatok működését, hiszen saját vállalkozásainak vezetése mellett számos esetben interim menedzserként hozott vissza cégeket az üzleti vérkeringésbe a csőd közeléből. A krízis, a válság és a kiégés lett a szakterülete.

A könyv megrendelhető: https://csatloscsilla.hu/shop/

450_base

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.