You are here: Home > Termékekről > Csak egy takaró kell…

Csak egy takaró kell…

A karácsonyi készülődés nálam teljesen egybevág a téli bevackolódással. Ilyenkor megváltoztatom a lakás dekorációját, számtalan helyről vadászom össze a nyáron eltett puha plüss párnahuzatokat, kerítem elő a műszőrme szőnyegeket, kikerülnek az ablakba a puha fények, és jöhetnek a bélelt takarók is, ami alá bekucorodhat az ember.

Számomra egy ilyen plüsstakaró szinte egyet jelent a falatnyi luxussal, a megpihenés lehetőségeivel, legyen szó egy jó könyvről, egy klassz délutáni szendergésről vagy az esti közös filmnézésről, amikor minden a kezem ügyében van, s Bolyhoska – a fekete-fehér majdnem plüssnyúl – szintén nyugalomra lel, ha csak egy rövid időre is, a takaróba bugyolálva.

Ez a takaró jelképezi a karácsonyomat, a nyugalmat, a nemrohanunksehova hozzáállásomat. Nálunk nincs puccparádés rokonlátogatás, helyette van pizsamanap, a friss szerzeményekkel való egész napos prücskörészés, miközben a maradékokat faljuk, rájárunk a beiglire és időnként vagy kakaóval vagy forralt borral tesszük teljesebbé a kaotikus étkezésünket.

És a takaró jelenti a családot is, az este itt-ott kinyúló Nőket, akik bár már majdnem felnőttek, de álmunkban alig tűnnek többnek, mint mikor ohodába mentek, s utolsó mozdulatként még jó rájuk igazítani egy plédet, takarót. De nem csak ekkor kerül hozzájuk ez a puha szövet, hanem nappal, mikor valami fáj, valami nem kerek vagy csak hűvösebb van a kelleténél, és persze anyáé kell, még ha van másik, akkor is.

Így aztán örök takaróvadászatban vagyok, s amíg a plüsshuzatokat kikapom a szekrényből, a halvány fényű csillagokat felszerelem a nappali ablakára, és újabb adag forralt borral emelem a várakozás hangulatát, addig a neten új takaróra vadászom, ami az ünnepek alatt az enyém lesz, és neki másé. Belecsavarodva fogom olvasni a már most listázott könyveimet, Bolyhossal ebből a fedezékből nézzük majd a tévét, társasozás közben magamra kerítem, és a beiglisokkos délutánokon így fogom a legjobbakat aludni.

Az idei takaró beszerzése már folyamatban, mivel a bevásárlás a neten a legegyszerűbb, az ezernyi bolt kínálatát egybegyűjtő, abban könnyedén eligazító favi.hu bútor- és dekorációs keresőben csatangolva egyszer csak rábukkantam a tökéletes darabra, amely nem csak puhának tűnik, hanem teljes mértékben illik a frissen felújított nappalink stílusához.  A FAVI-t egyébként jó szívvel ajánlom, mert nem csak a nagyok (többek között a Tchibo vagy épp a Kika) vannak jelen az oldalukon, hanem a kisebb boltok kínálatát is át tudom tallózni. Az oldal addiktív, főleg így, a karácsonyi szezon előtt, a bútorok mellett ugyanis a dekorációs szekcióban szintén minden megtalálható, ami csak egy meghitt, otthonos, barátságos ünnephez szükséges.

Bolyhoska és az ő aktuális takarói

Bolyhoska és az ő aktuális takarói

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.