You are here: Home > Reggel, este, Termékekről > A hosszú őszi esték melengető kávéi

A hosszú őszi esték melengető kávéi

Nekem az ősz a kedvenc évszakom. Főleg az eleje, a meleg nappalok és a kukcolódásra alkalmas esték, amikor már pont annyi éle van a levegőnek, amit egy puha takaróval és egy jó meleg kávéval el lehet venni. Ilyenkor vagyok elememben, ezek a hetek nekem teremnek.

A hosszú kávé, jéggel és hideg tejjel ezekben a napokban már a múlté, jól esik a melegebb ital, reggel is és főleg estefelé. Éppen ezért örülök annyira a Nespresso új válogatásának, hiszen ötven alkalmam lesz elmerülni öt kávémester munkájában, miközben képzeletben Indonézia, Etiópia, India, Kolumbia és Nicaragua ültetvényeit járom.

Ezt az öt nagyon is eltérő, más-más termőterületről származó, ízében, jegyeiben, karakterében egymástól jól elkülönülő kávét a mögöttük húzódó szakértelem és a beléjük fektetett rengeteg minőségi munka emeli egy platformra, ők alkotják a területszelektált kézműves kávé új ötös fogatát, a Master Origint.

Az öt tétel valóban egészen különleges és teljesen más, mint másik négy társa.

A Master Origin Indonesia nedvesen hántolt Arabica kávéból készülő, gazdag és a trópusi fákra emlékeztető jegyekben gazdag italt ad. A Master Origin India Robusta testes, fűszeres kávéját a sós szelekkel érkező monszun teszi egyedivé. A Master Origin Ethiopia szárazon feldolgozott Arabica kávéja édeskés, gyümölcsökre emlékeztető, virágos és élénk ízekben gazdag. A Master Origin Nicaragua pedig spediális „Black Honey” eljárással készült Arabica kávéja édes, hiszen a különleges eljárás során a kávébabon rajta hagyják az őt körülölelő cseresznye húsát, amely a fermentáció során számos értékes ízanyaggal gazdagítja a zöldkávét. Ennek az eljárásnak köszönhetően válik a Master Origin Nicaragua édeskés, gabonás felhangokban gazdag, selymes kávévá. Ugyancsak a különleges bánásmód teszi egyedivé a késői szüretelésű Master Origin Colombiát, az arabica kávé ettől válik igazán gyümölcsösen teltté.

Egyszóval izgalmas kávékban gazdag esték elé nézek, jöhetnek a könyvek, az egyre vastagabb takarók és az esti filmek, amelyek mellett, alatt jó elkortyolni egy-egy bögrényit a világ kávéinak nívós válogatásából.

nesorigin

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.