You are here: Home > Termékekről > Jeges kávék, édes semmittevés

Jeges kávék, édes semmittevés

A Nőkkel már vágjuk a centit. Nagyjából május közepe óta várjuk az utolsó tanítási napot, hogy végre átadhassuk magunkat a nyárnak. Mert bár az estéket a lampionos teraszon töltjük, a napjainkba bele-bele csempésszük a nyári hangulatot, a szabadság érzését mégis az adja meg, amikor az utolsó fél pár koszos zoknit is hazaadják az iskolai szekrényből és mi boldog két és fél hónapig elfelejtjük még az oda vezető utat is.

A nyárhoz ez a ‘dolce far niente’ azaz az édes semmittevés érzése adja azt a pluszt, amiért az ember gyerekkorától várja, még akkor is, ha felnőtt fejjel már sok-sok, munkával töltött hétről beszélnünk. De este van aperol, néha van pezsgő, van denevéres alkonyat, csillagfényes balzsamos éj és ott vannak a melegre hangol zseniális kávék, amikkel tovább növelhető a nyári komfortfokozatunk.

hidegnes_v

A Nespresso új limitált kapszulái – a tavalyiakhoz hasonlóan – a jeges vonalat képviselik, a Caffé alla Salentina és a Caffé Shakerato is kifejezetten a jegesen kínált kávéitalok élményére lett optimalizálva.

A Caffé alla Salentina egy létező és kedvelt dél-olasz nyári kávéreceptet vett alapul. A mandulás ízvilágú tejjel gazdagított jégkockákra öntve kínált ital ugyan annyi előkészítést igényel, hogy a mandulatejet, mandulaszirupos tejet vagy mandulás növényi tejet ki kell fagyasztani, de ennyi fáradtságot bőven megér a végeredmény.

A Caffé Shakerato elkészítése ennél egy fokkal egyszerűbb, igaz nem árt, ha van egy martinis pohár a közelünkben, ugyanis a jégkockákon összerázott, cukorsziruppal ízesített kávét azon szokás szervírozni. Lássuk be, más élmény így kávézni, mint a lepattant szélű kedvenc bögrénkből.

Egyszóval, valóban itt a nyár, már csak három nap van hátra a suliból és megérkeztek a legjegesebb kávék is a kínálatba!

ÁCIÓ!

 

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.