You are here: Home > Termékekről > Gyerekszobából kamaszvilág _Ikea

Gyerekszobából kamaszvilág _Ikea

Amikor ma beesett a postaládámba az Ikea friss hírlevele, jót mosolyogtam a nemlétező bajszom alatt, hiszen az elmúlt bő fél évben az Ikeával keltünk és feküdtünk, a honlapot néztük, szabócentivel mértük a gyerekszoba falát és az Örs vezér téri és soroksári üzlet kínálatának számos darabját.

Nagy munkában voltunk. A három éves koruk óta szinte változatlanul funkcionáló gyerekszobát ugyanis kinőtték a Nők, mint az elhalt kigyóbőr fityegett rajtuk a kisvárosi, autóutakkal szabdalt és a koronákkal, tulipánokkal ékes szőnyeggel terített, játéktárolókban gazdag szoba, ahol a legkedvesebb pónik rodeóztak a tükrös szekrény ajtaján.

Kényelmetlenné vált, a 160-170 centis Nők mellett zsúfoltnak tűnt a plüssökkel teleaggatott, jól belakott, barátságos odú, másra vágytak.

Helyes és könnyen mozgatható: Burvik dohányzóasztal

Helyes és könnyen mozgatható: Burvik dohányzóasztal

A vágyakat először meg kellett fogalmaznunk, majd az adott méretre és költségkeretre optimalizálni, így nagyon hamar egyértelművé vált, hogy a felmondási idejüket töltő Ikea bútoraik helyett, újabb Ikea bútorokkal alakítjuk ki az immár letisztult, pasztell árnyalatokban gazdag környezetüket, ahol a pónik helyét a koreai pop együttesek és Shawn Mendes veszi át.

A Nőkkel vállvetve dolgoztuk végig ezt a fél évet, terveztünk, szerveztünk, de most már majdnem minden a helyére került, a közös szobában helyett kapott mindkét Nő személyisége, megmaradt a játékosság, de tere és helye lett a kamaszos létnek.

Mérleg vagy perpetuum mobile? Nem, VÄXJÖ függőlámpa :)

Mérleg vagy perpetuum mobile? Nem, VÄXJÖ függőlámpa :)

Ezért mosolyogtam ma én, mikor elém került az Ikea hírlevele, amiben A Teremts helyet a játéknak kampányról mesélnek, amely modern stílusjegyeket, grafikus mintákat, egyszerű formákat és újszerű anyagokat vonultat fel. A semleges és élénk színekkel egyaránt operáló kampánya a lakberendezés kreatív, rugalmasan alakítható, könnyed és játékos módját népszerűsítik, minden korosztályt megcélozva. Azaz pont arra ösztökélnek, amit az elmúlt fél évben tettünk. Képzeletben tereket alkottunk, majd két külön korosztály tagjaiként az elképzeléseinket megvitattuk, a tervezett tér elemeit beszereztük, összeszereltük és azóta is boldog elégedettséggel nézzük a végeredményt.

Végtelenül egyszerű és vidám Stolpa órák

Végtelenül egyszerű és vidám Stolpa órák

Néhány tipp, ha ti is kedvet kaptatok a lakás átalakításához:

1. A kanapéd vagy foteled teljesen máshogy mutat majd egy új huzattal. Kipróbálhatod, milyen, ha az ülőbútorokat más-más élénk színekbe bújtatod, merész kontrasztot létrehozva. Ha tetszik a mostani huzatod, feldobhatod párnákkal és takarókkal. Kombinálhatsz különböző színeket, anyagokat és mintákat.

2. A nagyobb bútordarabok mellett az ablakok is fontos részei a nappalinak. Ha kicseréled a függönyöket, látványosan megváltozik a szoba kinézete. Inkább ragaszkodnál a mostaniakhoz? Kiegészítheted a meglévő függönyöket egy-egy pár új, natúr hatású függönnyel, vagy rögzítheted őket különleges módon, ha éppen nincsenek összehúzva.

3. Ha egy kicsit több pénzt is rászánnál, akkor kicserélheted a szekrényajtókat, játszva a színekkel, megoldásokkal.
Ha a szobád sötét, feldobhatod egy világos szőnyeggel. Ugyanígy fordítva: egy sötétebb szőnyeg a világos padlón meleg érzést kölcsönöz a szobádnak. A színes és mintás szőnyegek pedig élettel töltik meg a semleges színű bútorokkal berendezett helyiségeket.

4. Légy bátor és díszítsd bátran a nappalidat élénk színű képekkel és egyéb kiegészítőkkel! Összpontosíts a szobád domináns színeire és mintáira, és használd ezeket a szőnyegen és egyéb dekorációkon.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.