You are here: Home > Édes élet > Gluténmentes máktorta

Gluténmentes máktorta

A Nők régi nagy kedvence a mák, amely az ősz érkeztével hamar visszatér a konyhámba. Most egy könnyű mákkuglóf képében képviseli a desszertek nemes családját.

Gluténmentes máktorta

40 dkg darált mák

30 dkg nádcukor

10 egész tojás

30 dkg vaj

1 csomag sütőpor

3 ek rum

2 mk őrölt fahéj

1 mk őrölt szegfűszeg

1 mk őrölt szerecsendió

A tojásokat szétválasztom, a sárgákat a puha vajjal és a cukorral világossárga habbá verem. A fehérjét külön felverem, szintén kemény habbá. A felvert sárgájába beleforgatom a sütőporral és fűszerekkel elkevert darált mákot, a rumot, majd laza, nagy mozdulatokkal belekeverem, végül a fehérje habot is a tésztához keverem, amit zsírral kikent, liszttel kiszórt formába öntöm és 190 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm.

mák2

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply