You are here: Home > Reggel, este, Termékekről > Újabb csodák a kávés poharakban: Nespresso Explorations 2

Újabb csodák a kávés poharakban: Nespresso Explorations 2

Az áprilisi debütálás után itt a Nespresso újabb extra limitált szériája, amelyben igazán egyedi kávékat tesz elérhetővé a vásárlói számára. A tavasszal hatalmas sikerrel futó laoszi-kenyai páros után újabb izgalmas kávékat kóstolhatunk, ráadásul két olyan kávét kapunk ebben a szériában, amely jól harmonizál a tejjel, azaz a hűvösebb őszi időben ideális tejes italokat készíthetünk belőle.

Kávéültetvény

Kávéültetvény

A Yirgacheffe sokak számára ismerősen hangozhat, ha nem is túl gyakran, de néha-néha megjelenik a magyar kínálatban is elérhető kávéforgalmazók kínálatában és kisebb speciality pörkölők is szívesen használják a bergamott és jázmin aromájával bódító kávészemeket. A Yirgacheffe az enyhe pörkölésnek köszönhetően megőrizte virágos mivoltát és az olajos magvakra jellemző aromája is megmaradt.

Nyers kávé

Nyers kávé

A Exploration 2 másik kávéja a kolumbiai Aguadas, amely édes, karamelles ízjegyekkel veszi le lábáról a fogyasztókat.  Az Aguadas-hegységben termű kávé hosszas fermentációja és a hely adott klímája együttesen hozza ki a legjobbat a kávészemekből, ami az enyhe pörkölésnek köszönhetően a felhasználandó kapszulában is megőrződik. A karamelles ízjegyek mellett erőteljes gyümölcsösség jellemzi ezt a kolumbiai kávét.

Aguadas-hegység, Kolumbia

Aguadas-hegység, Kolumbia

Hogyan kóstoljunk kávét?

Mit kezdjek a használt Nespresso kapszulákkal?

Kávépörkölőben jártunk

Kávészüret, Kolumbia

Kávészüret, Kolumbia

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.