You are here: Home > Termékekről > Melengető őszi kávék

Melengető őszi kávék

Egész nyáron lungo-t főztünk. Valahogy Costa Ricában ránk ragadt a ticók kávéfőzési szokása, olyan hosszú amerikai kávékat csináltak, hogy ember legyen, aki ennyi vizet megiszik. Én visszavettem ebből egy kicsit, elmagyaráztam az itthoni Nespresso gépnek, hogy mennyi vízre van égető szükségem egy lungo-hoz, majd boldogan ittam a hideg tejjel tovább lazított kávémat a nagy magyar negyven fokban.

Aztán az iskolakezdéssel beköszöntött az ősz és a hűvös reggelek, amikor már nem feltétlen vágyik az ember hosszú és inkább langyos, mint meleg kávéra, hanem jöhetnek a tejhabbal gazdagon felszerelkezett meleg latte-k, amivel valóban jól indulnak a hűs napok.

nes

S ekkor jelent meg a színen a Nespresso három új kapszulája, mintha csak a cég megérezte volna, hogy mire vágyom. Az új, limitált kiadású kávék közül kettőt kifejezetten arra fejlesztettek ki, hogy otthonában bárki megteremthesse a tejes kávék valódi élményét. Ergo születhetnek a jobbnál jobb krémes cappuccino-k, a markáns, de a tejhabtól mégis lággyá váló espresso macchiato-k. Ha viszont csak egy intenzív ristretto-ra van szükségünk, az is megtaláljuk a BARISTA Limited Edition kávék között.

nes3

BARISTA Chiaro
Ő hivatott a tökéletes cappuccino-élmény nyújtására. Selymességét, krémességét közepes intenzitású íz hozza egyensúlyba, amely valóban jó alapja egy tejes kávéitalnak.

BARISTA Scuro
A presso macchiato ideális kávéja, amely intenzív, gazdag ízvilágú, testességét pedig a pamacsnyi tejhab koronázza meg.

BARISTA Corto
A rendkívül intenzív ízvilágú őrleményt tartalmazó kapszulát kifejezetten ristretto készítéséhez fejlesztették, ízjegyei tökéletesen megjelennek ebben a rendkívül rövid, de komplex italban.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.