You are here: Home > Termékekről > Balaton 2017 Gasztrokalauz

Balaton 2017 Gasztrokalauz

magyar konyhaA nagy pesti felfutás mellett, lassan a vidék is ébredezik. A nagyobb városok, borrégiók mind-mind kezdik magukévá tenni azt a szemléletet, amit a budapesti vendéglátás már egy ideje alkalmaz. A vidék azonban sokkal nagyobb hendikeppel indul, hiszen egyrészt a vásárlóerő kisebb, kevésbé nyitott, másrészt a vendéglátás is sokkal szezonálisabb, mint a fővárosban, azaz sok esetben csak néhány hónap adatik meg, hogy megmutassa magát az adott hely és megtermelje a további működéséhez szükséges bevételek jelentős részét.

Ennek az egyszezonosságnak azonban ellene lehet menni, ahogy ezt ma már a Balatonon is láthatjuk. Igaz, a tó és környéke kivételezett helyzetben van, hiszen kiemelt turisztikai célpontja a magyar lakosságnak és a hozzánk érkező külföldiek is szívesen ismerkednek a magyar tengerrel. Ennek ellenére a Balaton jó példa, hiszen látszik a fejlődés, egyre több vendéglátóhely tart nyitva az elő-, fő- és utószezonon kívül is, s egyre több vendég veszi a bátorságot, hogy nekiinduljon a késő őszi, téli vagy kora tavaszi Balatonnak.

A balatoni felfedező utunkat számos online kiadvány mellett, print anyagokkal is megtámogathatjuk. Ilyen a Magyar Konyha immáron ötödik alkalommal megjelenő, egyre bővülő kiadványa, a Gasztrokalauz, amit bőven elég a kocsi kesztyűtartójába vagy a hátizsákunkba betenni, s a kiruccanásaink alkalmával csak a megfelelő régiónál fellapozni. A 360 helyet bemutató képes könyvecskében nem csak ajánlókat találunk, hanem külön jelölik a télen-nyáron nyitva tartó helyeket, egyedi piktogrammal látták el, ahol nem csak kosztot, hanem kvártélyt is kaphatunk, s új régióként a Somló-hegy is bemutatkozik, amely lassan, de biztosan zárkózik fel a többi balatoni csapattársához.

A 360 helybe szerencsére nem csak a balatoni éttermek fértek bele, hanem a helyi piacok, cukrászdák, az egyre nívósabb strandbüfék, illetve a balatoni borászatok.

 

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.