You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > Grillélmény a város szívében

Grillélmény a város szívében

A nyár berobbanásával a faszénen sütött, lávakövön pirított ételek ideje is elérkezik, amit mindig kellemes, nosztalgikus hangulat övez. Sokan maguk teremtik meg ehhez az atmoszférát, telken, teraszon, franciaablakban szítják a tüzet, sütik a húst, készítik a különféle grillezett finomságokat. Ha viszont nem magunk szeretnénk őrizni a tüzet, forgatni a húst, akkor érdemes körülnézni a város éttermeinek BBQ- illetve grill kínálatában és kiválasztani a számunkra szimpatikusat.

araz1

Kívánságunknak megfelelően készülnek a húsok

A klasszikus, BBQ-ra szakosodott éttermeken kívül a szezonban számos más hely is készül ilyen típusú fogásokkal, sőt a Continental Hotelben külön menüsort alkottak a grill szerelmeseinek, ahol a különféle pácolt húsok mellett számtalan nyári, a húsokhoz passzoló köret is megtalálható.

A könnyebb pácolt csirkefalatokon és branzino filén túl a kínálatban találni gyömbérrel fűszerezett BBQ oldalast, bélszínroládot, rukkolás-chilis pácban érlelt argetin rib eye steaket találhatunk. A magyaros ízek kedvelői választhatják a csípős-paradicsomos mártásban érlelt tarját, sőt a német vonulat is megjelenik a választékban, hiszen a grillkolbászt akár curry szósszal is fogyaszthatjuk.

araz2

Örök kedvenc a főtt kukorica

A most divatos street food irányzat rajongói számára is tartogat meglepetést a Araz Étterem: a házi marha burgerhez a séfek csak a húspogácsát sütik a kérésünknek megfelelőre, magát a hamburgert  – a felsorakoztatott sok-sok hozzávalóból  – mi magunk állíthatjuk össze.

A desszertválaszték is rímel a grill, BBQ témára, a fogások mellé amerikai édességek dukálnak, mint például a red velvet torta vagy a cobbler, amelynek a tetején az amerikai grillezés elmaradhatatlan eleme, a mályvacukor is ott pihen.

araz3

Amerikai hangvételű desszertkínálat

Az Araz grillparti extra ajándéka – a kellemes légkör és a gazdag választék mellett – az a csend és béke, amivel a zsúfolt, zajos belváros kellős közepén lévő szálló átriuma ajándékozza meg a vendégeket.

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.