You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról, Húúús > Budapest Barbecue Company

Budapest Barbecue Company

Nyári napokon, amikor az aszfalt is csak a nap melegét dobja ránk, nincs is jobb, mint egy árnyas kerthelyiségbe elvonulni, mentás, uborkás limonádét kortyolni és a BBQ titkairól tanulni.

bbq6A május esetlen esőssége után, a héten már ránk köszöntött az igazi nyár, az a bizonyos városi forróság, ami elől olyan jó egy kicsit elbújni. Ilyenkor az ember hátrahagyja a várost, meglép egy csendes zugba, vagy besétál egy Szent István körúti kertkapun, s máris egy régi bérházak, öreg fák és hatalmas napernyők által árnyékolt kertben találja magát.

A Budapest Barbecue Company kertjében tényleg csak a villamoscsilingelés hozza vissza a város zaját, egyébként is már rég nem Pesten vagyunk, hanem Amerikát járjuk a Kiss testvérekkel.

A Kiss testvérpár nem újonnan cseppent a vendéglátásba, ismerik az összes részét, egyikük a pálya felől közelít a vendégekhez, másikuk a konyhában van otthon, egyben azonban teljes az azonosság: a barbecue szerelmesei. Amerikai kirándulásukon szerettek bele ebbe az időigényes, minőségre érzékeny, épp ezért rendkívül őszinte konyhába, ahol nincsenek nagy fortélyok, technikai, technológia tudás van és ízlés. Mindenkinek a sajátja.

bbq1

Készülnek a smokerben a húsok

A technológia átvétele, az eszközök beszerzése után rá kellett jönniük, hogy a megfelelő minőségű és mennyiségű alapanyagot is Amerikából kell rendelni, így a smokerben a magyar húsok mellett amerikai, USDA minősítéssel rendelkező csodálatos húsok füstölődnek. A hickory fával és szabolcsi almafával működő smokerben füstölődik az oldalas, a comb és a BBQ szent grálja, a marhaszegy is.

bbq2

A vacsoránk

Miután alaposan szemrevételeztük a méretes és illatos smokert, a húsokkal is közelebbi ismertséget kötöttünk. A saját fűszerkeverékekkel bedörzsölt húsok kóstolásakor jól érezhetően elkülönült a magyar vágás az amerikaitól, az azonos procedúrán átesett húsok teljesen más élményt nyújtanak, s a mérleg egyértelműen az amerikai húsoknak kedvez. Zsírosabb, szaftosabb, lazább szerkezetű a végeredmény, az élvezeti értéke is teljesen más. Eklatáns példa volt a magyar és az amerikai marhaszegy közötti különbség, ahol nem csak a mérete, hanem a hús állaga, rostozata is eltérő.

A Budapest Barbecue Company kínálatán jól látszik a Kiss testvérek mexikói, pontosabban texmex múltja, visszaköszönnek a mexikói konyha kedvelt fogásai, számtalan klassz burger közül is választhatunk, a smokerben készített vagy lávakövön sütött húsokról nem is beszélve.

Amerikai oldalas

Amerikai oldalas

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.