You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > Émile

Émile

A gasztroforradalomnak hála a pesti oldalon szinte már minden kapualjban valamilyen étterem működik. Megtalálni itt a fine diningtól kezdve a bisztró konyhán és a street foodon át mindent. Amíg Pest bővelkedik a gasztronómiai pontokban, addig Buda sokkal rosszabbul áll. Pontosabban sehogy. Aki ma Budán kíván a kávézni/üzleti ebédelni/családi vacsorázni/baráti piknikezni, annak bizony viszonylag szűk listája van csupán.

A klasszikus jól bevált helyek mellett, néha meg-meg jelenik egy-egy új, aztán vagy képes azt kínálni, amit a budai közönség szeretne, vagy eltűnik.

A Gerbeaud ház nevével és szaktudásával fémjelzett Émile ebben a közegben nyitott két évvel ezelőtt. Budaiakra szabott koncepcióval jöttek, mesekertet és polgári nappalit kínáltak a jóféle étkek mellé, de még nekik is volt mit tanulniuk a saját közönségüktől.

Az első két év tapasztalati alapján megújították az étlapot és a hely koncepciójába beépítették az a fajta családbarát jelleget, amely nem egy kertvégi csúszdával kívánja kivívni kis- és nagy vendégei elismerését, hanem sokkal komplexebb módon áll a hozzá érkező családok kényeztetéséhez.

A megújult Émile a nyár elejétől izgalmas programokkal várja a vendégeit, s olyan fogásokkal, amelyeket megszerettünk, megszoktunk és sok esetben hiányolunk. A nagymama házias konyháját idéző ételek után pedig érdemes a cukrászrészleg kínálatát is áttallózni, hiszen itt is egyedi, az Émile számára készített, Gerbeaud minőségű desszertek várják az édesszájú vendégeket.

em

 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.