You are here: Home > Reggel, este > Angol reggeli

Angol reggeli

Az angol gasztronómiát sokszor és sokan szidták/szidják, de azért akad a szigetország konyhájának jó néhány olyan tétele, amit szívesen fogyasztunk még itt, a kontinensen is.

Egyik ilyen nagy kedvenc az angol reggeli, amivel sok vendéglátóhely csábítja a hozzá betérő vendégeket, ám a megrendelt és megkapott fogás a legtöbb esetben köszönőviszonyban sincs a klasszikus angol reggelivel. A legtöbb helyen a dolgot elintézik egy adag paradicsomos babbal, egy-két virslivel, egy tükörtojással, s ha jó napja van a szakácsnak, akkor még egy fél sült paradicsom is ott figyel a tányérunkon.

Az igazi angol reggeli ennél jóval bőségesebb.

eng1Az angol reggeli lelke a tojás, amit a legtöbb esetben tükörtojás formájában szervíroznak. Ehhez társul a bacon vagy egy jó szelet sült sonka. A húsfelhozatalt tovább fokozza a kolbász (nem, nem virsli) és a skótok kedvence, a mi véres hurkánkra erősen emlékeztető haggis. Amikor ezek már mind a tányéron vannak, akkor jöhetnek a zöldségek: a sült gomba, az alaposan lepirított paradicsom, a paradicsomos szószban főtt bab, a krumpliból készített röszti, azaz hash brown, de ha nincs kedvünk reszelgetni a krumplit, akkor egy jól irányzott steakburgonya is megteszi.

Extra kiegészítő lehet még a sült vese, ami akkor a legjobb, ha bárányból dolgoznak, jöhet még a tányérra némi fehér kolbász és bubble & squeak is, ami nem más mint sperpenyőben sütött zöldségekből készített lepény.

Az angol reggeli úgy az igazi, ha van mellé Marmite, HP szósz, egy csésze jó erős tea és természetesen pirítós, hogy a tányéron lévő szószokból egy csepp se vesszen kárba.

eng2

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.