You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > Mert kell egy hely, 25 éves a Gusto Café

Mert kell egy hely, 25 éves a Gusto Café

gu2A zavartalan budai lét egyik letéteményese a Gusto Café, amely 25 éve nyitott meg a Frankel Leó utcában. A zajos budai közlekedéstől ügyesen elzárt, de ennek ellenére könnyen megközelíthető és központi helyen lévő kávézónak valóban történelme van. A rendszerváltás idején megjelenő, olaszos vonalon induló hely egyik legnagyobb erőssége mindig is a minőségbe vetett hite volt, amely ugyan nagy befektetésnek számított, de ha a törzsvendégek számában tudjuk mérni a sikert, akkor nyugodtan mondhatjuk, hogy megtérült.

A Gusto békésen és nyugodtan vészelte át a nagy magyar gasztroforradalmat, kitartott a bevált fogások és megszokott vendégkör mellett, s a recept működött. gu1

Olyannyira, hogy az 1992-es nyitás után, idén már a 25. évfordulóját ünnepli a hely, amely Brády Márton személyében ugyan új tulajdonost kapott, de szellemiségében megmaradt annak az igazi törzshelynek, amire szinte mindenki vágyik.

A Gustoban van asztalod, tudják, hogy hányra kell menned a gyerekért, mikor kell bevenned a gyógyszert, ide nyugodtan betérhetsz egy kávéra, jöhetsz a családdal brancsolni és természetesen az étlapon ott vannak a legendás tételek, mint a libamáj, a bélszín carpaccio vagy a 25 éve, változatlan – szicíliai -recept alapján készülő tiramisu.

A Gusto szerethetően kicsi, de nem szűk, az étlap mellett gazdag itallap is várja a színház előtt-után betérőket, amihez érdemes az olasz sonka-sajt válogatásokat is kipróbálni, akit meg délidőben vet a sors a Margit-híd közelébe, az az a la carte mellett változatos ebédmenüt is kínálnak.

gu3

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.