You are here: Home > Vegasztro > Az a bizonyos íz

Az a bizonyos íz

Nem tudom ki hogy van vele, de bizonyos ételek főzésénél a gyerekkorom vezeti a fakanalt.

Pontosabban az emlékeim, amelyek alapján mérlegelem a hozzávalók és a fűszerek mennyiségét. A töltött paprika is tipikusan ilyen étel. Csak egy kis nosztalgikus hangulat kell hozzá és már a konyhámban illatozik az Ág utcát idéző vacsora.

Töltött paprika

10-12 db nagyobb tv paprika

70 dkg darált tarja

1 bögre rizs

0,5 l paradicsomlé

4 kk pirospaprika

1 fej vöröshagyma

2 tojás

1 rúd fahéj

4 tk cukor

A vöröshagymát apróra vágom és olajon megdinsztelem. A rizst olajon kicsit kifehérítem, sózom, majd kétszeres vízben megpárolom. Egy kevés olajon kis liszttel vékony rántást készítek, amit a tűzről lehúzva 2 kiskanál pirospaprikával gazdagítok, majd paradicsomlével  és nagyjából fél liter vízzel felöntöm. Hozzáadom a fahéjat, sózom, cukrozom, majd felforralom. Eközben összekeverem a rizst, a dinsztelt hagymát, a húst és a tojásokat. Sózom, paprikázom és alaposan átdolgozom a masszát.

A paprikákat kicsumázom, a végüket levágom, majd mindet alaposan megtöltöm a masszával. A kész paprikákat a paradicsomszószba fektetem. A maradék töltelékből vizes kézzel gombócokat formázok és azt is a szószba engedem. Közepes lángon, félig lefedve nagyjából egy órát főzöm.

Friss kenyérrel vagy kiflivel, esetleg főtt krumplival kínálom.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.